Περιβάλλον

Έκθεση: «Αργή» η Γαλλία στις δράσεις για το κλίμα

Έκθεση: «Αργή» η Γαλλία στις δράσεις για το κλίμα
Η Γαλλία έχει υιοθετήσει τον στόχο της ΕΕ για το 2030 για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά 55%

Η Γαλλία βρίσκεται πίσω στην πορεία της προς τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση που εγκρίθηκε την Τετάρτη, στην οποία συνιστάται επίσης η εφαρμογή ενός «πραγματικού οικολογικού σχεδιασμού».

Η έκθεση βασίζεται σε μια «αιφνιδιαστική» ενημερωτική αποστολή που ανατέθηκε στη βουλευτή του Renaissance, Laurence Heydel Grillère και στον βουλευτή των Les Républicains, Antoine Vermorel-Marques με στόχο την αξιολόγηση της προόδου της Γαλλίας σε σχέση με τους στόχους που ορίζονται στη Συμφωνία του Παρισιού  – δηλαδή τη διατήρηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς και τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η Γαλλία έχει υιοθετήσει τον στόχο της ΕΕ για το 2030 για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, επεσήμαναν οι συνεισηγήτριες της έκθεσης Vermorel-Marques και Grillère.

Έχει επίσης σεβαστεί την υποχρέωσή της να υποβάλει έκθεση σχετικά με το πώς τα πηγαίνει με την προστασία του κλίματος στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, πρόσθεσαν.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης