Επιχειρήσεις

Οι εκδηλώσεις Απριλίου στα Public

Οι εκδηλώσεις Απριλίου στα Public
Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα και την επαρχία

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα και την επαρχία, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Οι συγγραφείς ενώνονται για το βιβλίο

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις:

Διόπτρα, Ίκαρος, Καστανιώτης, Μίνωας, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός
Σάββατο 22/4 12:00-16:00 | Public The Mall Athens

Το Σάββατο 22 Απριλίου κατά τις ώρες 12:00-16:00 γιορτάζουμε στο Public The Mall Athens, την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου!

Δημοφιλείς συγγραφείς θα διαβάσουν αποσπάσματα των βιβλίων τους, θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Συμμετέχουν οι συγγραφείς:

Ευτυχία Γιαννάκη, Βαγγέλης Γιαννίσης, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Φραντζέσκα Μάνγγελ, Μαρία Μαρσέλου, Ελευθερία Μεταξά, Μαρία Παναγοπούλου, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Αλέξης Σταμάτης.

Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

Η Αλίκη στην χώρα των μαρμάρων, εκδόσεις Μεταίχμιο
Σάββατο 22/4 στις 12:00 | Public Τσιμισκή

Για παιδιά από 6 ετών

 

Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Τσιμισκή, με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως «Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη», τη  Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dulcinea Compania σε μια διαδραστική αφήγηση του βιβλίου Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων, η οποία εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των μουσείων και της Ιστορίας, με εργαλεία τη φαντασία και το βιωματικό παιχνίδι.

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:

Η Αλίκη και ο θείος της, που είναι αρχαιολόγος, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να επισκεφτούν το Βρετανικό Μουσείο. Στην Αλίκη αρέσει πολύ η Ποκαχόντας και δεν ξέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο κλείνει στις 5 το απόγευμα. Εκεί ένας παράξενος γάτος με μαγικά φίλτρα θα μας ξεναγήσει σε μια ονειρική ιστορία στη χώρα των μαρμάρων. Εσύ ποιο μαγικό φίλτρο θα διαλέξεις;

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Τότε ήρθαν και κάθισαν στο κρεβάτι της ο γάτος, παρέα με τον Βλαντιμίρ, τον μπλε γάτο της κυρίας Όλγας, ο Μεγάλος Άσπρος Κούνελος κι ο Λαπίθης με το κεφάλι του στους ώμους. Ένας ψίθυρος έφτασε στ’ αυτιά της, κι ύστερα ακούστηκε ξεκάθαρη μια γλυκιά φωνή. Ήτανε η άλλη Αλίκη, από τη Χώρα των Θαυμάτων. Στεκόταν στο κάτω μέρος του κρεβατιού, με το δικό της το βιβλίο ανοιχτό, και διάβαζε: Αλίκη, πάρε μια ιστορία παιδική και μ’ απαλό χεράκι άσ’ την εκεί που δένουν των παιδιών τα όνειρα, στο μυστικό της μνήμης δεματάκι.»

 

Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

Γατοκουβέντες, εκδόσεις Μεταίχμιο
Σάββατο 22/4 στις 12:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Για παιδιά από 4 ετών

Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως «Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη», τη θεατροπαιδαγωγό Μαρία Τερζάκη σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου Γατοκουβέντες.

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:

Στις Γατοκουβέντες διαβάζουμε για τη ζωή ενός ρομαντικού γάτου, του Μήτσου, που αναγκάζεται να μείνει πίσω στην Αθήνα με τη γιαγιά ενόψει ενός φοβερού και τρομερού καύσωνα. Τι θα γινόταν όμως αν άλλαζε η ιστορία; Αν τις αποφάσεις τις έπαιρναν τα παιδιά, η γιαγιά ή ακόμα και ο ίδιος ο γάτος; Τι θα λέγατε να μας βοηθήσετε να δώσουμε φωνή στον Μήτσο και να πάρει την κατάσταση… στις πατούσες του;

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η αγαπημένη συγγραφέας Άλκη Ζέη μάς δίνει μια γλαφυρή, χιουμοριστική και επίκαιρη ιστορία για έναν μεγάλο γάτο, δυο μικρά παιδιά, μια παχουλή γάτα και έναν μεγάλο καύσωνα. Οι Γατοκουβέντες είναι ένα υπέροχο βιβλίο-δώρο με νέα μοντέρνα εικονογράφηση, που συνοδεύεται από CD με αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα.

Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη, εκδόσεις Μεταίχμιο
Τετάρτη 26/4 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

Την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως «Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη», σας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στην αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη.

Για τη ζωή και το έργο της θα μιλήσουν:

η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση,

η υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις Μεταίχμιο και επιμελήτριά της Ελένη Μπούρα,

η συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο,

η Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χριστίνα Ντουνιά

και ο συγγραφέας και κριτικός βιβλίου Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

 

Μάιρα Παπαθανασοπούλου

Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής, εκδόσεις Πατάκη
Τετάρτη 26/4 στις 19:00 | Public Βόλου

Την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Βόλου, τη  συγγραφέα Μάιρα Παπαθανασοπούλου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:

Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας και δημοσιογράφος

Σωτήρης Πολύζος, δημοσιογράφος

Από για το βιβλίο:

Ανατολική Γερµανία, αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο Σταύρος, γεννημένος στη σκληρή ελληνική επαρχία ανήμερα της γερμανικής εισβολής το 1941, έχει εκπατριστεί την περίοδο του Εμφυλίου και, µαζί µε εκατοντάδες άλλα παιδιά, γνωστά ως «παιδιά του Μάρκου», έχει εγκατασταθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου φοιτά στο δημοτικό σχολείο Ελεύθερη Ελλάδα στο Ράντεµποϊλ της Δρέσδης. Ο δάσκαλος Πέτρος Νικολάου, πολιτικός πρόσφυγας του οποίου η δράση στον ΕΛΑΣ ανακόπηκε από τη φυματίωση, θέτει τον χαρισματικό, εκ γενετής µονόχειρα, Σταύρο υπό την προστασία του. Στη Δρέσδη ζει και ο θείος του παιδιού Γιάννης Παπαδάκος, γιος του ιδρυτή της περίφημης καπνοβιομηχανίας Πάπαλαντ, που άλλαξε χέρια την περίοδο του ναζισμού. Όταν ο Σταύρος θα τον συναντήσει το 1964, θα ξεκινήσει και η αισθηματική αγωγή του. Θα νιώσει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα για τη Σιµόνε, την Εβραία γυναίκα του Παπαδάκου. Η γνωριµία του, όµως, µε τη Μάρτα, ένα από τα «παιδιά του Χίµλερ», θα είναι η αρχή μιας παθιασμένης ερωτικής ιστορίας που θα εξελιχθεί σε ένα ψυχροπολεμικό κατασκοπευτικό θρίλερ υπό το άγρυπνο µάτι της Στάζι.

Μια ιστορία για τα παιδιά που βρέθηκαν, ερήμην τους, στην «άλλη πλευρά», ένα µμυθιστόρημα για τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων, για την ταυτότητα των ξεριζωµένων, για τα τραύματα του Ψυχρού Πολέμου.

 

Σοφία Αλεξίου

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα, εκδόσεις Ψυχογιός
Σάββατο 29/4 στις 12:00 | Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Για παιδιά από 5 ετών

 

Το Σάββατο 29 Απριλίου στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Ελλάδας για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Η Έλλη κι ο Ερμής φωνάζουν «Ζήτω οι διακοπές» και κάνουν όλο εκδρομές. Οι νέες τους περιπέτειες μας ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα, παρέα με τον σκύλο τους, τον Ντίνο που είναι μέγας οικολόγος και τη φίλη τους Σοφία που είναι μια περήφανη αρκούδα Μακεδόνισσα! Ελάτε να εξερευνήσουμε νέα μέρη, μνημεία, έθιμα, σπάνια ζώα και φυτά μέσα από ιστορίες της ελληνικής παράδοσης και της μυθολογίας. Αφετηρία ο Όλυμπος, σε ένα οδοιπορικό που μας ξεναγεί σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη! Βεργίνα, Πρέσπες, Καστοριά, Νυμφαίο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αμφίπολη, Θάσος, Σαμοθράκη και άλλα τόσα μέρη απαράμιλλης ομορφιάς περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Σακίδιο, νερό, φωτογραφική και φύγαμε!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης