Ενέργεια

Iσπανία: Αύξηση των εισαγωγών LNG κατά 12,2% τον Μάρτιο - Πρωτιά των ΗΠΑ σε προμήθειες

Iσπανία: Αύξηση των εισαγωγών LNG κατά 12,2% τον Μάρτιο - Πρωτιά των ΗΠΑ σε προμήθειες
Οι ΗΠΑ παραμένουν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Ισπανία με περίπου 11 TWh ή περίπου το 29,1% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου και LNG τον Μάρτιο

Οι εισαγωγές και οι επαναφορτώσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Ισπανίας αυξήθηκαν τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την Enagas.

Οι εισαγωγές LNG αυξήθηκαν κατά 12,2% σε περίπου 29,9 TWh τον Μάρτιο και αντιπροσώπευαν το 79% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου. Τον Φεβρουάριο, οι εισαγωγές LNG έφθασαν περίπου τις 21,4 TWh.

Συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσω των αγωγών από την Αλγερία και τη Γαλλία, οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ισπανία έφτασαν περίπου τις 37,9 TWh τον περασμένο μήνα, αύξηση από περίπου 37,6 TWh τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ανέφερε η Enagas στη μηνιαία έκθεσή της.

Επιπλέον, η ζήτηση φυσικού αερίου τον Μάρτιο μειώθηκε ελαφρά κατά 1,7% από έτος σε έτος σε 36,3 TWh. Η ζήτηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 17% σε 6,3 TWh τον περασμένο μήνα, ενώ η συμβατική ζήτηση μειώθηκε κατά 15,8 τοις εκατό στις 22,2 TWh, δήλωσε ο χειριστής τερματικού LNG.

Οι κινήσεις της Enagas στο LNG

Η Enagas εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και διαθέτει τέσσερα εργοστάσια εισαγωγής LNG στη Βαρκελώνη, την Ουέλβα, την Καρταχένα και τη Χιχόν. Κατέχει επίσης το 50% του εργοστασίου επαναεριοποίησης BBG στο Μπιλμπάο και το 72,5% του εργοστασίου Sagunto, ενώ η Reganosa εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο Mugardos.

Η Enagas εργάζεται για να ξεκινήσει τις εγκαταστάσεις της στο El Musel LNG στη Χιχόν με δυνατότητα εκφόρτωσης και φόρτωσης 100 αερομεταφορέων ετησίως, και θα πουλήσει το 25% σε αυτήν την εγκατάσταση στη Reganosa.

ΗΠΑ, Νιγηρία, Ρωσία οι μεγαλύτεροι προμηθευτές LNG. Οι έξι λειτουργικοί ισπανικοί τερματικοί σταθμοί επαναεριοποίησης LNG εκφόρτωσαν 35 φορτία τον περασμένο μήνα, 9 φορτία περισσότερα σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με την Enagas.

H πρωτιά των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ παραμένουν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Ισπανία με περίπου 11 TWh ή περίπου το 29,1% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου και LNG τον Μάρτιο. Οι προμήθειες LNG των ΗΠΑ μειώθηκαν σε σύγκριση με 16,2 TWh πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά, οι όγκοι LNG από τη Νιγηρία και τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 103,5% και 66,6% σε 5,92 TWh και 5,46 TWh. Άλλες πηγές LNG τον Μάρτιο περιλαμβάνουν το Κατάρ, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, το Ομάν και την Ισημερινή Γουινέα, δείχνουν τα δεδομένα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης