Ενέργεια

TotalEnergies: Ξαναλειτουργεί τα διυλιστήρια στη Γαλλία, μετά από 40 μέρες απεργιών

TotalEnergies: Ξαναλειτουργεί τα διυλιστήρια στη Γαλλία, μετά από 40 μέρες απεργιών
Η απεργία στο διυλιστήριο Donges στα δυτικά και στο βιοδιυλιστήριο La Mede στα νότια έληξε στις 7 Απριλίου, ενώ το διυλιστήριο Feyzin στα ανατολικά ξεκίνησε την επιστροφή του σε λειτουργία στις 4 Απριλίου, υπενθυμίζει το Reuters 
Το διυλιστήριο Gonfreville στη βόρεια Γαλλία που διαχειρίζεται η TotalEnergies άρχισε να επιστρέφει σε λειτουργία την Τρίτη 11/4, είπε η εταιρεία, σηματοδοτώντας το τελευταίο από τα τέσσερα εγχώρια διυλιστήρια που επανεκκινούν, τουλάχιστον προς το παρόν, μετά από μια απεργία ενός μήνα, .

Ωστόσο, το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT θα ζητήσει απεργία σε όλα τα διυλιστήρια την Πέμπτη 13/4 ως μέρος μιας προγραμματισμένης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64, δήλωσε ο εκπρόσωπος Eric Sellini στο Reuters.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν μια απεργία στις εγκαταστάσεις της TotalEnergies στις 7 Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με επηρεασμό τόσο των λειτουργιών όσο και των παραδόσεων από χώρους αποθήκευσης.
Η απεργία στο διυλιστήριο Donges στα δυτικά και στο βιοδιυλιστήριο La Mede στα νότια έληξε στις 7 Απριλίου, ενώ το διυλιστήριο Feyzin στα ανατολικά ξεκίνησε την επιστροφή του σε λειτουργία στις 4 Απριλίου.

Τα πρατήρια καυσίμων δεν χτυπήθηκαν τόσο σκληρά κατά την απεργία του Μαρτίου σε σύγκριση με παρόμοια δράση τον Οκτώβριο κατά της κρίσης του κόστους ζωής, όταν τα μπλοκαρίσματα των διυλιστηρίων παρουσίασαν έλλειψη τουλάχιστον ενός προϊόντος στο 31% περίπου των γαλλικών πρατηρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης