Διεθνή

Ταϊβάν: Παραμένει σε κινεζικό κλοιό το νησί εδώ και τρεις μέρες

Ταϊβάν: Παραμένει σε κινεζικό κλοιό το νησί εδώ και τρεις μέρες
Τα γυμνάσια άρχισαν το Σάββατο, μετά την επιστροφή της κυρίας Τσάι από την περιοδεία της στην κεντρική Αμερική

Τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας προκαλούν «αστάθεια» στην Ταϊβάν και στην περιφέρεια κι αποτελούν «ανεύθυνες» ενέργειες για οποιαδήποτε μεγάλη χώρα, κατήγγειλε σήμερα η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου πως ολοκληρώθηκαν τριήμερες ασκήσεις γύρω από τη νήσο.

Τα γυμνάσια άρχισαν το Σάββατο, μετά την επιστροφή της κυρίας Τσάι από την περιοδεία της στην κεντρική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας έκανε δυο «διελεύσεις» από τις ΗΠΑ, που συμπεριέλαβαν, τη δεύτερη φορά, συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ωστόσο πως συνεχίζουν να επιχειρούν οκτώ πλοία του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού γύρω από τη νήσο.

Η κυβέρνηση της Κίνας, η οποία είχε προειδοποιήσει αυτήν των ΗΠΑ να μην επιτρέψει στην κυρία Τσάι να κάνει επίσημη επίσκεψη, ούτε να συναντηθεί με τον κ. Μακάρθι, δεν έχει αποκηρύξει ποτέ τη χρήση βίας για την επανένωση της Ταϊβάν, που χαρακτηρίζει αποσκιρτήσασα επαρχία της, με την ηπειρωτική χώρα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, η οποία ειδικά αφότου εξελέγη στην προεδρία η κυρία Τσάι απορρίπτει ολοένα πιο απερίφραστα τις κινεζικές θέσεις, κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους τα γυμνάσια, που θεωρήθηκαν αντίποινα για τις επαφές της στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης