Sinopec: Κατασκευάζει μέγα - πράσινο αγωγό υδρογόνου από δυτική σε ανατολική Κίνα

Sinopec: Κατασκευάζει μέγα - πράσινο αγωγό υδρογόνου από δυτική σε ανατολική Κίνα
Tο έργο είναι η πρώτη "πράσινη γραμμή" μεταφοράς υδρογόνου «Δύση προς Ανατολή» της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua
Η κινεζική Sinopec ανέλαβε την κατασκευή αγωγού μεταφοράς υδρογόνου από έργα ΑΠΕ στη βορειοδυτική περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας σε πόλεις στα ανατολικά της, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού μέσου Xinhua.
Ο αγωγός θα εκτείνεται 400 χιλιόμετρα από το Ulanqab στην αραιοκατοικημένη Εσωτερική Μογγολία μέχρι την πρωτεύουσα Πεκίνο και θα έχει αρχική χωρητικότητα 100.000 τόνων ετησίως, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη τον πρόεδρο της Sinopec, Ma Yongsheng.
Κατά μήκος του αγωγού θα κατασκευαστούν λιμάνια για να επιτραπεί η πρόσβαση σε νέες πιθανές πηγές υδρογόνου, πρόσθεσε η έκθεση.

Η πρώτη πράσινη γραμμή υδρογόνου

Ενώ η χώρα λειτουργεί ήδη αγωγούς για το λεγόμενο «γκρίζο υδρογόνο» που παράγεται από πηγές ορυκτών καυσίμων, το έργο είναι η πρώτη "πράσινη γραμμή" μεταφοράς υδρογόνου «Δύση προς Ανατολή» της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο κρατικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Sinopec είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου της Κίνας και όπως ανήγγειλε φέτος, θα κατασκευάσει ένα πράσινο εργοστάσιο υδρογόνου στην πόλη Ordos της Εσωτερικής Μογγολίας, με προγραμματισμένη ετήσια δυναμικότητα 30.000 τόνων, ενώ ξεκίνησε επίσης ένα έργο πράσινου υδρογόνου στο Kuqa στη δυτική περιοχή Xinjiang το 2021.

Στόχος της είναι να παράγει 100.000 έως 200.000 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως και να έχει περίπου 50.000 οχήματα με υδρογόνο μέχρι το 2025, καθώς η χώρα επιδιώκει μια φιλόδοξη εκστρατεία για τη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης