Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P, πτώση 1,4% για τον Εnergy

Wall: Άνοδος 0,7% για τον Nasdaq και 0,3% για τον S&P, πτώση 1,4% για τον Εnergy
Χωρίς διακυμάνσει μόλις 2 μονάδες έχασε ο Dow

Με άνοδο έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street, καθώς η αγορά κλείνει τη εβδομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Dow Jones κέρδισε 2 μονάδες ή 0,01% και έκλεισε στις 33.485 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 4.105 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,47% στις 654,14 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,76% στις 12.087 μονάδες.

Η αγορά παρέμεινε ασταθής καθώς οι τελευταίες εβδομαδιαίες αιτήσεις για ανεργία ήταν υψηλότερες από το αναμενόμενο, προσθέτοντας ενδείξεις που έδειχναν επιβράδυνση της αύξησης των θέσεων εργασίας. Η επέκταση στα ιδιωτικά μισθολόγια ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η ADP νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων υποχώρησε κάτω από τα 10 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο - για πρώτη σχεδόν σε δύο χρόνια. Οι περικοπές θέσεων εργασίας έχουν επίσης σχεδόν πενταπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

S&P: Τεχνικά σημεία σύμφωνα με Credit Suisse

Wall_7.JPG

O S&P πλησίασε στο σημείο πρώτης αντίστασης 4.107, που ακολουθείται από μια περιοχή που δεν είναι εύκολο να περάσει χωρίς καταλύτες αυτή των 4.133 - 4.160 μονάδων.
Χαμηλότερα οι στηρίξεις είναι στις 4.073 και 4.051/56.

Τους τελευταίους μήνες, οι επενδυτές επευφημούσαν τις ενδείξεις για την οικονομία με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αλλάξει πορεία στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων. Αλλά τώρα αναρωτιούνται εάν η κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει πολύ μακριά στην προσπάθειά της να μειώσει τον πληθωρισμό, σφίγγοντας την οικονομία σε σημείο ύφεσης.

Η Πέμπτη θα κλείσει μια συντομευμένη εβδομάδα συναλλαγών με την αγορά να είναι κλειστή για τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι επενδυτές θα εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας Μαρτίου την Παρασκευή το πρωί. Οι μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων παρουσιάζουν σταθερή ανάπτυξη παρά τις απολύσεις σε τεχνολογικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η τάση είναι έτοιμη να αντιστραφεί σύντομα.

Τα στοιχεία για τους ισχυρισμούς θέσεων εργασίας «προσδίδουν αξιοπιστία στην ιδέα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed αρχίζουν να μειώνουν την αγορά εργασίας και να επιβραδύνουν την οικονομία», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, CIO της Independent Advisor Alliance. «Οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες ότι θα προκαλέσει ύφεση –ακόμη και σημαντική ύφεση– από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επί του παρόντος διατεθειμένοι να πιστέψουν».

Ο S&P 500 εξακολουθεί να υποχωρεί κατά 0,1% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει 1,1%. Ο Dow ενισχύεται κατά 0,6%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης