Ενέργεια

Cheniere: Το πράσινο φως περιμένει από την FERC για δύο ακόμα αμαξοστοιχίες παραγωγής LNG στο Corpus Christi

Cheniere: Το πράσινο φως περιμένει από την FERC για δύο ακόμα αμαξοστοιχίες παραγωγής LNG στο Corpus Christi
Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Cheniere πήρε μια τελική επενδυτική απόφαση για την επέκταση του Stage 3 και ξεκίνησε επίσημα την κατασκευή τον Οκτώβριο.

Ο αμερικανικός γίγαντας εξαγωγής LNG Cheniere υπέβαλε αίτηση στην αμερικανική FERC ζητώντας άδεια για την κατασκευή δύο τρένων μεσαίας κλίμακας στο Corpus Christi στο Τέξας.

Το εργοστάσιο υγροποίησης στο Corpus Christi αποτελείται πλέον από τρεις λειτουργικές αμαξοστοιχίες με το καθένα να έχει χωρητικότητα περίπου 5 mtpa. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Cheniere πήρε μια τελική επενδυτική απόφαση για την επέκταση του Stage 3 και ξεκίνησε επίσημα την κατασκευή τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο της επέκτασης, η Cheniere θα προσθέσει έως και επτά τρένα μεσαίας κλίμακας, το καθένα με αναμενόμενη ικανότητα υγροποίησης περίπου 1,49 mtpa, με συνολική παραγωγική ικανότητα άνω των 10 mtpa. Εκτός από αυτή την επέκταση, η Cheniere σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο ακόμη τρένα υγροποίησης και μια δεξαμενή αποθήκευσης ως μέρος της τρίτης φάσης επέκτασης στο εργοστάσιο. Η Cheniere παρουσίασε λεπτομερώς το σχέδιο για το προτεινόμενο έργο Corpus Christi Liquefaction Midscale Trains 8 & 9 τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

89_78.jpg

Για το project

Αναφορικά με το έργο, θα περιλαμβάνει δύο τρένα, σχεδόν πανομοιότυπα σε σχεδιασμό με τα τρένα 1-7 και το καθένα ικανό να παράγει έως και 1,64 mtpa LNG, δεξαμενή αποθήκευσης LNG 220.000 cbm, συμπιεστή BOG, και αύξηση του εγκεκριμένου ρυθμού φόρτωσης LNG.

Επιπλέον, η εμπορευματοποίηση του έργου «έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά, με την πλειονότητα των όγκων εξαγωγής LNG από τις εγκαταστάσεις του έργου να δεσμεύεται μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων πώλησης LNG», σύμφωνα με τη Cheniere.Η εταιρεία ζητά την έγκριση από την FERC έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Εάν κατασκευαστεί υπό τις βέλτιστες συνθήκες, η Cheniere αναμένει ότι η κατασκευή θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια.

Τέλος, οι αιτούντες αναζητούν άδεια να ολοκληρώσουν την κατασκευή και να θέσουν τις εγκαταστάσεις σε λειτουργία έως το 2031 για να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα αλλαγών χρονοδιαγράμματος ή άλλες απρόβλεπτες διακοπές

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης