Επικαιρότητα

Eurostat: Στο 6,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Eurostat: Στο 6,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
Η διαρκής υποχώρηση του πληθωρισμού σημαίνει ότι πλέον μόνο 6 από τις 20 χώρες για τις οποίες γίνονται μετρήσεις έχουν διψήφιο πληθωρισμό.

Έστω και οριακά, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη συνέχισε την πτωτική του πορεία για 4ο συνεχή μήνα καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Eurostat για Φεβρουάριο βρέθηκε στο 8,5% από 8,6% τον Ιανουάριο.   

Πέμπτος διαδοχικός μήνας αποκλιμάκωσης για την Ελλάδα, από τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός μόνο υποχωρεί. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 6,5%  που είναι η 4η χαμηλότερη τιμή μεταξύ των 20 χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Μόνο Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ισπανία παρουσιάζουν χαμηλότερο πληθωρισμό από τη χώρα μας. Από το υψηλό έτους το Σεπτέμβριο όταν ο πληθωρισμός βρέθηκε στο 12,1% παρατηρείται μια μείωση μεγαλύτερη των 5,5 μονάδων.

Πρωταθλήτριες παραμένουν οι χώρες της Βαλτικής , Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Σλοβακία. Η διαρκής υποχώρηση του πληθωρισμού σημαίνει ότι πλέον μόνο 6 από τις 20 χώρες για τις οποίες γίνονται μετρήσεις έχουν διψήφιο πληθωρισμό. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης