Ενέργεια

Βρετανία: Πράσινο φως από την Ofgem για επτά έργα διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας

Βρετανία: Πράσινο φως από την Ofgem για επτά έργα διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας

Προχωρούν στο στάδιο της αξιολόγησης

 

Επτά προσφορές για την κατασκευή διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας για την ενίσχυση του ενεργειακού εφοδιασμού της Βρετανίας θα προχωρήσουν στο στάδιο της αξιολόγησης, δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή αγοράς Ofgem.

Η Βρετανία διαθέτει χωρητικότητα 6 γιγαβάτ ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, αλλά επιδιώκει να επεκτείνει αυτή τη χωρητικότητα.
Σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, ένα καθεστώς "ανώτατο και κατώτατο όριο" επιτρέπει στους προγραμματιστές να εντοπίζουν, να προτείνουν και να κατασκευάζουν διασυνδέσεις, με την επιφύλαξη της έγκρισης της Ofgem.
Ο μηχανισμός ρυθμίζει πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει ένας προγραμματιστής μία φορά σε λειτουργία, παρέχοντάς του μια ελάχιστη απόδοση και ένα όριο στην πιθανή ανοδική πορεία για μια περίοδο 25 ετών για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους πριν από το τέλος του 2032 διήρκεσαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Κατατέθηκαν επτά αιτήσεις, οι οποίες προτείνουν συνδέσεις μεταξύ Βελγίου, Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, είπε ο Ofgem.
Όλα τα έργα ήταν επιτυχή στην εκπλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας και τώρα θα περάσουν στο επόμενο στάδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αξιολόγηση περιπτώσεων για να διασφαλιστεί ότι εγκρίνονται μόνο έργα που είναι πιθανό να είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόσθεσε.

Η Ofgem ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαβουλευθεί για αυτές τις αποφάσεις στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης