Ενέργεια

TotalEnergies: Υψηλό ενδιαφέρον για τη δέσμευση χωρητικότητας στο FSRU της Χάβρης

TotalEnergies: Υψηλό ενδιαφέρον για τη δέσμευση χωρητικότητας στο FSRU της Χάβρης
To συγκεκριμένο project θα επιτρέψει στη Γαλλία να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησής της κατά περίπου 5 Bcm ετησίως

Η γαλλική TotalEnergies, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες LNG στον κόσμο, δήλωσε ότι γαλλικές και ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση χωρητικότητας στο σχεδιαζόμενο FSRU στη Χάβρη, σύμφωνα με το Lngprime.

O ενεργειακός κολοσσός πραγματοποίησε μια μη δεσμευτική πρόσκληση ενδιαφέροντος από τις 16 έως τις 30 Ιανουαρίου για χωρητικότητα έως και 2,5 Bcm ανά έτος για περίοδο πέντε ετών. Όπως μάλιστα, αναφέρθηκε, «η ζήτηση που εκφράστηκε κατά τη δοκιμή αγοράς ξεπέρασε σημαντικά τη διαθέσιμη χωρητικότητα. Αυτή η επιτυχία δείχνει την όρεξη της αγοράς για πρόσθετη ικανότητα επαναεριοποίησης LNG για την κάλυψη της γαλλικής ζήτησης καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο»

Παράλληλα, το εν λόγω project θα επιτρέψει στη Γαλλία να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησής της κατά περίπου 5 Bcm ετησίως, ενώ η TotalEnergies σχεδιάζει να κρατήσει περίπου το 50% αυτής της δυναμικότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης