Ενέργεια

INES: Αισιοδοξία των γερμανικών φορέων για την αποθήκευση φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα

INES: Αισιοδοξία των γερμανικών φορέων για την αποθήκευση φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προμήθειες του χειμώνα θα πραγματοποιηθούν στην έκθεση του ομίλου τον Απρίλιο

Ο γερμανικός όμιλος επιχειρήσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου INES δήλωσε σήμερα (9/2) ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα έλλειψης αυτόν τον χειμώνα, επικαλούμενος τη χαμηλότερη ζήτηση και την επαρκή προσφορά, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Ιανουάριος δεν παρουσίασε χαμηλές θερμοκρασίες και χαρακτηρίστηκε από συνεχή εξοικονόμηση κατανάλωσης. Θα ξεπεράσουμε αυτό το χειμώνα».», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sebastian Bleschke στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης των μηνιαίων στατιστικών στοιχείων στους δημοσιογράφους.

Τι χρειάζεται για τον επόμενο χειμώνα

Σχετικά με το μέλλον, η αναπλήρωση των αποθεμάτων ενόψει του χειμώνα 2023/24 θα απαιτούσε τη συνέχιση των θαλάσσιων εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε υψηλά επίπεδα, τα οποία είχαν τεθεί σε εφαρμογή μετά την εξάντληση των εξαγωγών αγωγών από τη Ρωσία στο πλαίσιο της Ουκρανίας. κρίση, σύμφωνα με το INES. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προμήθειες του χειμώνα θα πραγματοποιηθούν στην έκθεση του ομίλου τον Απρίλιο.

Παράλληλα, η χρήση φυσικού αερίου του Ιανουαρίου για 3,3 TWh/ημερησίως καλύφθηκε από 3,1 TWh εισαγωγών, σε συνδυασμό με τη χρήση αποθεμάτων και τη μικρή εγχώρια παραγωγή, επιτρέποντας στη Γερμανία να εξάγει 0,8 TWh εντός της Ευρώπης. Μάλιστα, οι μόνες πιθανές εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απομένουν αυτή τη στιγμή είναι μέσω ενός συνοριακού σημείου στην Ουκρανία, στη Λιθουανία και δύο στην Τουρκία.

Ο φάκελος «FSRU»

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η Γερμανία πρόκειται να λάβει έξι πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) κατανεμημένες σε τέσσερις τοποθεσίες έως το τέλος του 2023, ενώ θα εισάγει επίσης περισσότερο φυσικό αέριο μέσω Βελγίου, Γαλλίας και απευθείας από παραγωγούς της Βόρειας Θάλασσας. Ένα επίπεδο αναπλήρωσης 100% θα μπορούσε να είναι δυνατό την 1η Οκτωβρίου, υπερβαίνοντας τη νομική απαίτηση του 85% σε αυτό το στάδιο, ανέφερε η INES.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης