Ενέργεια

Ρωσία: Αυξήθηκαν κατά 20% οι εξαγωγές LNG στην Ευρώπη το 2022 σύμφωνα με το Refinitiv

Ρωσία: Αυξήθηκαν κατά 20% οι εξαγωγές LNG στην Ευρώπη το 2022 σύμφωνα με το Refinitiv

 Άνοδος στις συνολικές εξαγωγές LNG το 2022 κατά 8,6% σε περίπου 33 εκατομμύρια τόνους εκ των οποίων πάνω από το ήμισυ μεταφέρθηκε στην Ευρώπη

 

Η Ρωσία προμήθευσε την Ευρώπη με περίπου 17 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) πέρυσι, αύξηση περίπου 20% σε σχέση με τον όγκο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon την Τρίτη, αντισταθμίζοντας εν μέρει την απότομη πτώση του φυσικού αερίου από τους ρωσικούς αγωγούς. εξαγωγές.

Η Ευρώπη ενισχύει τις εισαγωγές θαλάσσιου LNG - αέριο που μεταφέρεται σε υγρή μορφή στους μείον 160 βαθμούς Κελσίου - εν μέσω διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία λόγω της βαθιάς πολιτικής κρίσης για την Ουκρανία.

Εξαγωγές μέσω αγωγών

Οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγών μειώθηκαν κατακόρυφα σε μετασοβιετικό χαμηλό το 2022 καθώς ο μεγαλύτερος πελάτης της μείωσε τις εισαγωγές λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ένας μεγάλος αγωγός υπέστη ζημιές από μυστηριώδεις εκρήξεις.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία αύξησε τις συνολικές εξαγωγές LNG το 2022 κατά 8,6% σε περίπου 33 εκατομμύρια τόνους (περίπου 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα), εκ των οποίων πάνω από το ήμισυ μεταφέρθηκε στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός LNG της Ρωσίας η Novatek παρείχε το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών, έχοντας αποστείλει 20,8 εκατομμύρια τόνους από το έργο Yamal LNG στην Αρκτική και 700.000 τόνους από το Kriogaz-Vysotsk στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με το Refinitiv Eikon.

Το έργο Sakhalin-2 υπό την ηγεσία της Gazprom στο τμήμα του Ειρηνικού της Ρωσίας αύξησε τις προμήθειες LNG κατά 11% σε 11,2 εκατομμύρια τόνους το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης