Orsted: Πράσινο φως για εγκατάσταση μπαταρίας σε υπεράκτιο της Β. Θάλασσας

Orsted: Πράσινο φως για εγκατάσταση μπαταρίας σε υπεράκτιο της Β. Θάλασσας
Η Orsted έχει ήδη ένα αυτόνομο σύστημα αποθήκευσης 20 MW που λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λίβερπουλ

Η Orsted πήρε το πράσινο φως για την κατασκευή μιας μεγάλης εγκατάστασης μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας σε ένα από ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά της έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως – το Hornsea 3 των 2,4 GW στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μεταδίδει το Recharge, ο δανικός όμιλος σχεδιάζει να συνεγκαταστήσει ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας βασισμένο στην τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου με τον χερσαίο υποσταθμό του Hornsea 3. Το έργο αποθήκευσης εγκρίθηκε ομόφωνα χθες (11/1) από την Αρχή σχεδιασμού του South Norfolk Council, παρά ορισμένες αντιρρήσεις για λόγους πυρασφάλειας.

«Αλλάζει το ενεργειακό momentum»

Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις εκπροσώπων της Orsted στο Recharge σχετικά με αυτή την εξέλιξη και στο πλαίσιο φυσικά της ενεργειακής μετάβασης. «Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, ο τρόπος που καταναλώνουμε και παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια αλλάζει γρήγορα. Στην ενεργειακή μετάβαση, η αποθήκευση είναι βασικό συστατικό για ένα πιο έξυπνο και ευέλικτο ενεργειακό σύστημα. Συνεχίζουμε κανονικά τον σχεδιασμό μας μέσω συνεργασιών με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους επιλεγμένους προμηθευτές μας».

Η Orsted έχει ήδη ένα αυτόνομο σύστημα αποθήκευσης 20 MW που λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λίβερπουλ, και ένα μικρό πιλοτικό σύστημα μπαταριών 2 MW που συνδέεται με το υπεράκτιο αιολικό έργο της Burbo Bank στη βορειοδυτική Αγγλία.

Η τεχνολογία αποθήκευσης μέσω μπαταριών αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα projects παγκοσμίως. Το Hornsea 3, το οποίο έλαβε χωριστά συναίνεση στα τέλη του 2020, είναι ένα από τα τεράστια αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας που είναι ζωτικής σημασίας για την ώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτύξει 50 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης