Ενέργεια

Vortexa: Σε υψηλά 2 ετών οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ντίζελ από τις ΗΠΑ

Vortexa: Σε υψηλά 2 ετών οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ντίζελ από τις ΗΠΑ
Η βιασύνη για την Ευρώπη να εφοδιαστεί με ντίζελ και βενζίνη έρχεται μόλις δύο μήνες πριν από την πλήρη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα αργού πετρελαίου

Οι εισαγωγές ντίζελ και βενζίνης της Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να φτάσουν σε υψηλό δύο ετών αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa.

Τον Δεκέμβριο, οι φορτώσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη για ντίζελ και πετρέλαιο έφτασαν τους 660.000 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa που επικαλείται η Argus. Πρόκειται για μια αύξηση του 70% σε σχέση με τα φορτία που φορτώθηκαν τον Νοέμβριο. Η βιασύνη για την Ευρώπη να εφοδιαστεί με ντίζελ και βενζίνη έρχεται μόλις δύο μήνες πριν από την πλήρη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα αργού πετρελαίου που πρόκειται να ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αυξανόμενες ευρωπαϊκές εισαγωγές συγκρούστηκαν με διακοπές στα διυλιστήρια τις γιορτές των Χριστουγέννων λόγω του κρύου καιρού, μειώνοντας περαιτέρω τα αποθέματα αποστάγματος και βενζίνης στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει επίσης κοιτάξει στα ΗΑΕ για πρόσθετες εισαγωγές ντίζελ.

Παράλληλα, η Ρωσία ετοιμάζεται να αυξήσει τις αποστολές ντίζελ της αυτόν τον μήνα πριν ξεκινήσει η απαγόρευση της ΕΕ, με τις αποστολές καυσίμων από ρωσικά λιμάνια να φθάνουν τους 2,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο - αύξηση 8% σε σχέση με τον περασμένο μήνα και το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2020, ανέφερε το Bloomberg τον προηγούμενο μήνα.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, περίπου οι μισές εισαγωγές ντίζελ στην Ευρώπη προέρχονταν από ρωσικές ναυτιλιακές εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας την ισχυρή εξάρτηση που έχει η Ευρώπη από το ρωσικό ντίζελ μόλις πριν από ένα μήνα. Η Ευρώπη εισήγαγε επίσης μια υγιή ποσότητα ντίζελ από τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης