Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq, 1,2% για τον S&P και 2,2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq, 1,2% για τον S&P και 2,2% για τον energy sector

366 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές έβλεπαν το τέλος μιας χαμένης χρονιάς και προετοιμάζονταν για το 2023.


Ο Dow Jones έχασε 366 μονάδες ή 1,10% στις 32,875 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,20% στις 3.783 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,2% στις 660,75 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,3% στις 10.213 μονάδες.

Η ενέργεια είχε την μεγαλύτερη υστέρηση στον S&P 500 καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν. Η Marathon Oil και η EQT ήταν μεταξύ των αξιοσημείωτων χαμένων στον δείκτη. Εν τω μεταξύ, η Southwest Airlines υποχώρησε καθώς συνέχισε να ακυρώνει πτήσεις εν μέσω έντονων καιρικών συνθηκών του χειμώνα. Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 2%.

«Οι μετοχές τελικά έφτασαν στο πράσινο, αλλά δεν κράτησαν», δήλωσε ο Louis Navellier, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας ανάπτυξης επενδύσεων Navellier & Associates. «Σε χαμηλή ένταση, η αγορά κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στο επίσημο ράλι του Άγιου Βασίλη».
«Η αγορά φαίνεται να έχει εξαντληθεί, όπως είναι κατανοητό, δεν περιμένει πλέον ένα μεγάλο τεχνικό ράλι και απλώς ελπίζει να φτάσει στο απόγευμα της Παρασκευής χωρίς περαιτέρω σημαντικές απώλειες», πρόσθεσε ο Navellier. «Οι περισσότερες από τις μεγάλες αβεβαιότητες του έτους ο Covid στην Κίνα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι σφιχτές προμήθειες ενέργειας και οι κεντρικές τράπεζες θα μας περιμένουν από την άλλη πλευρά».

Καθώς η τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης κλείνει, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει τη χειρότερη χρονιά από το 2008. Ο Nasdaq παρουσίασε τη χειρότερη εικόνα από τους τρεις δείκτες, χάνοντας 33,8% φέτος καθώς οι επενδυτές αποχώρησαν από τις μετοχές ανάπτυξης εν μέσω αυξανόμενων φόβων ύφεσης. Ο Dow και ο S&P 500 καταγράφουν απώλειες 8,5% και 19,7%, αντίστοιχα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι traders στάθμισαν τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Περί τις 22:35 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,57%, φθάνοντας στα 83,01 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 78,58 δολ. ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,14%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης