Ενέργεια

Mitsubishi Electric και Mitsubishi Heavy ενοποιούν τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Mitsubishi Electric και Mitsubishi Heavy ενοποιούν τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η Mitsubishi Electric και η Mitsubishi Heavy Industries ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι συμφώνησαν να ιδρύσουν μια κοινοπραξία για να ενοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να επιδιώξουν παγκόσμια επέκταση.

Το σχέδιο δέσμευσης μεταξύ των αδελφών εταιρειών έρχεται μετά από μια κοινοπραξία θερμικής μονάδας μεταξύ της Mitsubishi Heavy και του κολοσσού ηλεκτρονικών Hitachi Ltd η οποία κατέρρευσε το 2020 μετά από μια διαμάχη για ένα έργο στη Νότια Αφρική.

Απαλλαγή από άνθρακα

Οι δύο σκοπεύουν να δημιουργήσουν την κοινή επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως την 1η Απριλίου 2024, με την Mitsubishi Electric να αναμένεται να έχει την πλειοψηφία.

Η συνδυασμένη επιχείρηση θα περιλαμβάνει βασικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη συντήρηση γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέονται απευθείας με τουρμπίνες και άλλες εγκαταστάσεις σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στοχεύουν στην απαλλαγή από τον άνθρακα

«Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί λόγω της οικονομικής ανάπτυξης κυρίως στις αναδυόμενες χώρες... στο μέλλον, η υπάρχουσα παραγωγή θερμικής ενέργειας θα απανθρακοποιήσει τα συστήματά της με τη μετατροπή καυσίμου σε υδρογόνο, αμμωνία και άλλα καύσιμα χωρίς άνθρακα», ανέφεραν οι εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης