Ενέργεια

H πρώτη ποσότητα LNG που επαναεριοποιήθηκε στο Wilhelmshaven μπήκε στο γερμανικό δίκτυο

H πρώτη ποσότητα LNG που επαναεριοποιήθηκε στο Wilhelmshaven μπήκε στο γερμανικό δίκτυο
Περίπου 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στάλθηκαν στο δίκτυο στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ENTSOG

Η γερμανική Uniper στις 21 Δεκεμβρίου έστειλε στο γερμανικό δίκτυο το πρώτο LNG που επαναεριοποιήθηκε στο νέο πλωτό τερματικό εισαγωγών στο Wilhelmshaven, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Hoegh Esperanza έφτασε στο λιμάνι Wilhelmshaven στις 15 Δεκεμβρίου μεταφέροντας LNG που είχε επαναφορτωθεί στον τερματικό σταθμό Sagunto στην Ισπανία.

Συνολικά περίπου 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στάλθηκαν στο δίκτυο στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ENTSOG.

Ήταν η πρώτη φορά που το LNG που επαναεριοποιήθηκε στη Γερμανία παραδόθηκε στο δίκτυο φυσικού αερίου της χώρας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το πρώτο αέριο εστάλη χθες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Uniper.

Η Uniper είχε αρχικά σχεδιάσει να στείλει το πρώτο αέριο στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά έθεσε τις δραστηριότητές της σε λειτουργία νωρίτερα.
Η εταιρεία ανέφερε σε ένα σημείωμα στις 21 Δεκεμβρίου ότι σχεδίαζε αποστολές από το Wilhelmshaven 15-155 GWh/d -- 1,5-15 εκατομμύρια κυβ. m/d -- στη δοκιμαστική φάση.

Capture_15.JPG


«Η εμπορική λειτουργία εξακολουθεί να προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιανουαρίου με μέγιστη ημερήσια δυναμικότητα περίπου 155 GWh/ημέρα», ανέφερε.

Ένα φορτίο αμερικανικό LNG  που φορτώνεται στον τερματικό σταθμό Calcasieu Pass κατευθύνεται προς το Wilhelmshaven με αναμενόμενη ημερομηνία άφιξης στις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το λογισμικό παρακολούθησης πλοίων και εμπορευμάτων Platts cFlow από την S&P Global Commodity Insights.
Το φορτίο μεταφέρεται με το δεξαμενόπλοιο Maria Energy, το οποίο έφυγε από το Calcasieu Pass στις 20 Δεκεμβρίου.

Ασφάλεια ανεφοδιασμού

Ο τερματικός σταθμός Wilhelmshaven είναι ο πρώτος που ξεκινά τη λειτουργία του στη Γερμανία, με δύο ακόμη FSRU να αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα.
Η ιδιωτική Deutsche ReGas ελπίζει να αρχίσει να θέτει σε λειτουργία τον τερματικό της σταθμό 5,2 Bcm/έτος στο Lubmin πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου και δήλωσε ότι στις 22 Δεκεμβρίου είχε λάβει βασική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Deutsche ReGas έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωση της εξαίρεσης από τη ρύθμιση που χορηγήθηκε από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η RWE, εν τω μεταξύ, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα υποστηριζόμενο από το κράτος FSRU στο Brunsbuttel τον Ιανουάριο.
Η Γερμανία έχει επισημάνει την έγκαιρη έναρξη των εισαγωγών LNG ως κλειδί για την ασφάλεια εφοδιασμού της με φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

Η χώρα επλήγη ιδιαίτερα φέτος από τις μειωμένες παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες ώθησαν τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου σε υψηλά ρεκόρ στα τέλη του καλοκαιριού.

Οι Γερμανοί αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου αναγκάστηκαν να προμηθευτούν υποκατάστατο αέριο στην ανοιχτή αγορά με σημαντικό κόστος.

Η Platts, τμήμα της S&P Global Commodity Insights, αξιολόγησε την τιμή αναφοράς ολλανδικού TTF για τον επόμενο μήνα σε υψηλό όλων των εποχών των 319,98 ευρώ/MWh στις 26 Αυγούστου.
Οι τιμές έχουν αποδυναμωθεί από τότε λόγω της υγιούς αποθήκευσης και των περικοπών ζήτησης, αν και οι τιμές παραμένουν ιστορικά υψηλές με την Platts να αξιολογεί την τιμή TTF για τον επόμενο μήνα στις 21 Δεκεμβρίου σε 97,53 ευρώ/MWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης