Ενέργεια

Συνεργασία Uniper με την Masdar των ΗΑΕ για έργο υδρογόνου

Συνεργασία Uniper με την Masdar των ΗΑΕ για έργο υδρογόνου

Θα κατασκευάσουν μια ηλιακή μονάδα 1,3 γιγαβάτ (GW) από την οποία αναμένουν να παράγουν καθαρό υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης από το 2026

 

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας Uniper ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συμμετείχε σε ένα έργο με την εταιρεία καθαρής ενέργειας Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα ένα πρόγραμμα διάσωσης 34,5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Uniper, καθώς μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εθνικοποίηση κατέστη αναγκαία λόγω της έκθεσης της Uniper στις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος έχει οξύνει την εστίαση της Γερμανίας στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στη χρήση πράσινου υδρογόνου που παράγεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είναι συμβατή με τους κλιματικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναμένει ότι θα χρειαστεί εισαγωγές για να συμπληρώσει την εγχώρια παραγωγή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Ντίσελντορφ δήλωσε ότι η Uniper συμμετέχει ενεργά σε έργα μεγάλης κλίμακας υδρογόνου στη Μέση Ανατολή, με σκοπό την εξαγωγή υδρογόνου στην Ευρώπη και τις ασιατικές αγορές.
«Το έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη MASDAR έχει ήδη εντυπωσιακή δημόσια υποστήριξη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Uniper αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο.

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Masdar και η Uniper θα κατασκευάσουν μια ηλιακή μονάδα 1,3 γιγαβάτ (GW) από την οποία αναμένουν να παράγουν καθαρό υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης από το 2026, επικαλούμενη συνέντευξη με τον εκτελεστικό διευθυντή καθαρής ενέργειας της Masdar, Mohammad Abdelqadar El Ramahi.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης