Νορβηγία: Η Hydro σχεδιάζει αιολικό πάρκο για να τροφοδοτήσει με ρεύμα τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της

Νορβηγία: Η Hydro σχεδιάζει αιολικό πάρκο για να τροφοδοτήσει με ρεύμα τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της
Το εργοστάσιο, εάν εγκριθεί, θα έχει απόδοση 1 τεραβατώρας (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας

Η νορβηγική εταιρεία κατασκευής αλουμινίου Norsk Hydro και δύο εταίροι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα χερσαίο αιολικό πάρκο με κόστος μεταξύ 3 και 4 δισεκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (304 - 405 εκατομμύρια δολάρια) στη δυτική Νορβηγική ακτή.
Το εργοστάσιο, εάν εγκριθεί, θα έχει απόδοση 1 τεραβατώρας (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στην υπάρχουσα και μελλοντική βιομηχανία στην περιοχή Hoeyager και Sunnfjord από 50 ανεμογεννήτριες.

Έργα χερσαίων αιολικών πάρκων στη Νορβηγία έχουν συναντήσει αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια από τις τοπικές κοινότητες που φοβούνται τη ζημιά στην φύση, αλλά η Hydro είπε ότι ελπίζει να ξεπεράσει τυχόν πιθανές αντιρρήσεις.

«Το έργο θα παρέχει ετήσιο εισόδημα στους δήμους Hoeyager και Sunnfjord, καθώς και δημιουργία τοπικής αξίας στην ανάπτυξη και λειτουργία του αιολικού πάρκου», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.
«Η Hydro Hoeyanger χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 για να διασφαλίσει την παραγωγή αλουμινίου και τις 180 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία», πρόσθεσε.

Οι εταίροι της Hydro στο έργο είναι η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eviny και η εταιρεία ανάπτυξης αιολικής ενέργειας Zephyr.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης