Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 3,2% για τον Nasdaq και 2,5% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 3,2% για τον Nasdaq και 2,5% για τον S&P

772 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, αυξάνοντας τους φόβους ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve οδηγούν την οικονομία σε ύφεση.


Ο Dow Jones υποχώρησε 772 μονάδες, ή 2,27% στις 33.194 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,54% στις 3.893 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,64% στις 648,11 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 3,23% στις 10.810 μονάδες

Το sell-off ήταν ευρείας βάσης με μόνο 14 μετοχές στον S&P 500 να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν, με τις Apple και Alphabet να καταγράφουν πτώση άνω του 4%, και Microsoft, Amazon χαμηλότερα κατά περισσότερο από 3%. Οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 9% μετά από μια αναφορά της Digiday που ανέφερε ότι η εταιρεία ροής προσφέρεται να επιστρέψει χρήματα στους διαφημιστές αφού χάσει τους στόχους τηλεθέασης.

Η απογοητευτική έκθεση λιανικών πωλήσεων έδειξε ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει τους καταναλωτές. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,6% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου. Αυτή ήταν μια μεγαλύτερη απώλεια από την εκτίμηση του Dow Jones για πτώση 0,3%.

Το sell-off ξεκίνησε την Τετάρτη στον απόηχο της τελευταίας κίνησης της Fed στο επιτόκιο δανεισμού της μίας νύχτας. Η κεντρική τράπεζα είπε επίσης ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι το 2023 και προέβλεψε το επιτόκιο των κεφαλαίων της να βρεθεί υψηλότερα από το αναμενόμενο 5,1%. Με την αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα της Τετάρτης, το στοχευόμενο εύρος τιμών είναι επί του παρόντος 4,25% έως 4,5%, το υψηλότερο των τελευταίων 15 ετών.

Ο Dow έκλεισε κάτω από τις 34.000 μονάδες την Τετάρτη και το sell-off εντάθηκε την Πέμπτη μετά τα κακά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να αψηφούν τη Fed και να πέφτουν λόγω των φόβων ότι η κεντρική τράπεζα θα πάει πολύ μακριά. Η απόδοση του 10ετούς έπεσε κάτω από το 3,5%.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν επίσης καθώς αυξήθηκαν οι φόβοι για ύφεση. JPMorgan Chase και η Bank of America έχασαν πάνω από 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης