Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P

142 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν την τελευταία απόφαση αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve στις προσπάθειές της να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones υποχώρησε 142 μονάδες, ή 0,42% στις 33,966 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,61%, στις 3,995 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,64% στις 652,33 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,76% στις 11.170 μονάδες.

Οι σημαντικότεροι δείκτες έφτασαν στα χαμηλά της συνεδρίασης, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, σηματοδότησε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία προτού η κεντρική τράπεζα αλλάξει ουσιαστικά την άποψή της για τον πληθωρισμό. Ο Dow έπεσε έως και 404 μονάδες, αφού ενισχύθηκε 287 μονάδες νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ελήφθησαν μέχρι στιγμής για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δείχνουν μια ευπρόσδεκτη μείωση του μηνιαίου ρυθμού των αυξήσεων των τιμών. Αλλά θα χρειαστούν σημαντικά περισσότερα στοιχεία για να δοθεί βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή καθοδική πορεία», δήλωσε ο Powell.

Η Fed πραγματοποίησε μια ευρέως αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στο τέλος της συνεδρίασης πολιτικής της τον Δεκέμβριο. Είναι ένα μικρότερο χτύπημα από τις προηγούμενες τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν επίσης αύξηση των επιτοκίων μέχρι το επόμενο έτος, χωρίς να μειώσει τα επιτόκια μέχρι το 2024.

«Το μεγάλο ζήτημα που το κάνει επιθετικό είναι ότι οι προβλέψεις της Fed θέτουν το τερματικό επιτόκιο στο 5,1% για το 2023 από 4,6% στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Jim Caron της Morgan Stanley Investment Management.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αρχικά σημείωσαν άνοδο μετά την αύξηση των επιτοκίων της Fed, με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να αυξάνεται περίπου 2 μονάδες βάσης στο 4,253% καθώς η κεντρική τράπεζα ανέφερε περαιτέρω αυξήσεις στο μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης