Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και τον S&P και 2,3% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και τον S&P και 2,3% για τον energy sector
305 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Παρασκευή καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων συνεχίστηκαν.


Ο Dow Jones υποχώρησε 305 μονάδες, ή 0,91% στις 33.475 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,74% στις 3,934 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,34% στις 629,37 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,7% στις 11.004 μονάδες

Για την εβδομάδα, ο Dow υποχωρεί κατά 2,6%, ο S&P 500 κατά 2,9% και ο Nasdaq κατά 3,3%.

Οι κινήσεις της Παρασκευής ήρθαν αφού ο δείκτης τιμών παραγωγού του Νοεμβρίου έδειξε υψηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές χονδρικής, οι οποίες αυξήθηκαν 0,3% τον περασμένο μήνα και 7,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο PPI, ο οποίος εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες.

Τα αισιόδοξα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα αμβλύναν ορισμένους φόβους, αλλά η προσοχή παραμένει στραμμένη στο οικονομικό ημερολόγιο της επόμενης εβδομάδας.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τρίτη, ο οποίος αναμένεται να δείξει εάν ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα ανακοινώσει αύξηση 50 μονάδων βάσης στο τέλος της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου την Τετάρτη. Ενώ η αύξηση θα ήταν μικρότερη από τις προηγούμενες τέσσερις έχουν ενισχυθεί οι ανησυχίες για το εάν η κεντρική τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει μια ήπια "προσγείωση" και να αποτρέψει μια ύφεση.

Οι επενδυτές ήλπιζαν εδώ και καιρό σε μια στροφή από την επιθετική στάση της Fed, αλλά τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν αυτή την επιθυμία, δήλωσε η Stephanie Lang, της Homrich Berg.

Οι μετοχές της Lululemon υποχώρησαν αφού η εταιρεία έδωσε ασθενέστερες από τις αναμενόμενες προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης