Ενέργεια

ΕΙΑ: Yποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης - Πτώση του πετρελαίου

ΕΙΑ: Yποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης - Πτώση του πετρελαίου

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Δεκεμβρίου στα 413,9 εκατομμύρια βαρέλια - Πτώση 1,5% για το brent στα 78,12 δολ/βαρέλι

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος παρουσίασαν μεγάλες αυξήσεις, καθώς η χρήση πετρελαίου στα διυλιστήρια ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Δεκεμβρίου στα 413,9 εκατομμύρια βαρέλια, μείωση που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 118,8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Η μεγάλη άνοδος ήρθε παρά τους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες που ήταν συνήθως μια περίοδος υψηλότερης ζήτησης για το προϊόν.

«Η κατάσταση των αποσταγμάτων είναι ο τίτλος εδώ», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής ενεργειακών μελλοντικών προθεσμιών στη Mizuho στη Νέα Υόρκη. "Παρασκευάζετε πολλά αποστάγματα και ο αριθμός της ζήτησης μειώνεται και πάλι αυτή την εβδομάδα. Αυτή είναι η πρώτη έκθεση του Δεκεμβρίου και εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση προς τον νότο, όχι προς τον βορρά."

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 219,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα στο 95,5%, υψηλότερα από τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΠΕ.

Πτώση του crude κατά 1,85% στα 72,8  δολ το βαρέλι και για το brent στα 78 δολ/βαρέλι

Αυξήθηκε η παραγωγή

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 12,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 373.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.
Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 53.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,49 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης