Ενέργεια

Επίδομα θέρμανσης: Η διαδικασία για την αίτηση βήμα- βήμα

Επίδομα θέρμανσης:  Η διαδικασία για την αίτηση βήμα- βήμα
Πέρυσι οι δικαιούχοι δεν είχαν ξεπεράσει τις 880.000.

Τέσσερα εικοσιτετράωρα μαζί με αυτό που διανύουμε απέμειναν για πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις δηλώσεις του επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΑΑΔΕ , την δήλωση έχουν ήδη υποβάλει περισσότερα από 1.020.000 νοικοκυριά, το οποίο σημάινει ότι απόμένουν κάτι λιγότερο από 300.000 δικαιούχοι – σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών- που ακόμη δεν έχουν ...πατήσει το κουμπί της υποβολής. Πέρυσι οι δικαιούχοι δεν είχαν ξεπεράσει τις 880.000.


Το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι δικαιούχοι έχει βεβαίως να κάνει με το γεγονός ότι η τιμή στην οποία διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ χαμηλότερη από ότι αρχικά αναμενόταν. Αυτό οφείλεται αφενός στην πτώση των διεθνών τιμών που , ώ του θαύματος!, έχουν περάσει στην αντλία και αφετέρου η διπλή επιδότηση , των 25 λεπτών από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και των 7 λεπτών από τα διυλιστήρια που έτρεξε όλο το Νοέμβριο και μειώθηκε στο μισό, 3,5 λεπτά , για τον Δεκέμβριο. Οι παράγοντες αυτοί έφεραν την τιμή στο 1,179€/λίτρο από 1,41€/λίτρο την πρώτη μέρα διάθεσης.
Αυτό σημαίνει ότι μια παραγγελία 1000 λίτρων κοστίζει αυτές τις ημέρες 231€ ή 16% περίπου χαμηλότερα κι άρα όσοι δεν βιάστηκαν και περίμεναν, κέρδισαν.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης