Ενέργεια

Χαμηλά ο πήχυς στην Σύνοδο του OPEC+ στις 4/12

Χαμηλά ο πήχυς στην Σύνοδο του OPEC+ στις 4/12
Ο Οργανισμός συνεδριάζει καθώς η διαφαινόμενη απαγόρευση της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού και το πλαφόν της G7, θέτουν ερωτηματικό για την προσφορά.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να πραγματοποιήσει τη συνάντησή του στις 4 Δεκεμβρίου σηματοδοτεί ουσιαστικά μικρή πιθανότητα αλλαγής πολιτικής, μεταδίδει το Reuters.

Η συνάντηση θα θέσει επίσης στο επίκεντρο την επικείμενη συμφωνία της ΕΕ για ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, πριν από τις 5 Δεκεμβρίου που έχει τεθεί ως χρονικός ορίζοντας για την επιβολή του πλαφόν.

Ο Οργανισμός συνεδριάζει καθώς η διαφαινόμενη απαγόρευση της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού και το πλαφόν της G7, θέτουν ερωτηματικό για την προσφορά.Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως(bpd) που αντιστοιχεί στο 2% της παγκόσμιας προσφοράς, απόφαση με ισχύ έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η επικείμενη Σύνοδος θα γίνει διαδικτυακά και όχι δια ζώσης. Η αιφνιδιαστική αλλαγή σχεδίων άφησε τους αναλυτές του κλάδου να αναρωτιούνται αν η τροποποίηση αυτή υποδηλώνει κάτι για τις προθέσεις του καρτέλ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης