Τα νέα projects ισχύος 220 MW της RWE στην αποθήκευση

Τα νέα projects ισχύος 220 MW της RWE στην αποθήκευση
Οι νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να παράγουν 220 MW κατά τη διάρκεια μιας ώρας

Η RWE επενδύει 140 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή μιας μεγάλης κλίμακας αποθηκευτικής εγκατάστασης, συνολικής ισχύος 220 MW. Όπως μεταδίδει το PV – Europe, η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 και η λειτουργία του προγραμματίζεται για το 2024.

Η RWE θέλει να χρησιμοποιήσει την αποθηκευτική ικανότητα για τη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, οι νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να παράγουν 220 MW κατά τη διάρκεια μιας ώρας. Επιπλέον, σχεδιάζει να συνδέσει εικονικά τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης με τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της, ώστε να είναι δυνατός ο βέλτιστος έλεγχος των μονάδων, μεμονωμένα και ως ομάδα.

Η εγκατάσταση στην πόλη Hamm της Γερμανίας θα διαθέτει 140 MW και θα καταλαμβάνει έκταση 14.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στη Neurath, μια άλλη εγκατάσταση θα διαθέτει ισχύ 80 MW, σε έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων.Το σχέδιο είναι να χρησιμοποιηθούν νέες μπαταρίες λιθίου, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε μια κατασκευή ντουλαπιού και θα παραδοθούν έτοιμες στο εργοστάσιο. Μόλις δοθεί η πολεοδομική άδεια, η κατασκευή του έργου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023.

Τέλος, στη Γερμανία, η RWE ολοκληρώνει επί του παρόντος ένα έργο αποθήκευσης με 117 ΜW. «Τρέχει» έργα αποθήκευσης μπαταριών με εγκατεστημένη ισχύ περίπου 150 ΜW και 160 MWh. Ο όμιλος στοχεύει να κατασκευάσει 3 GW αποθήκευσης μπαταρίας έως το 2030.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης