Ενέργεια

Bin Salman (Σ. Αραβία): O ΟΠΕΚ+ θα παραμείνει προσεκτικός στην παραγωγή πετρελαίου

Bin Salman (Σ. Αραβία): O ΟΠΕΚ+ θα παραμείνει προσεκτικός στην παραγωγή πετρελαίου

Ο όμιλος αναμένεται να πραγματοποιήσει την επόμενη συνάντησή του στη Βιέννη στις 4 Δεκεμβρίου

 

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ θα παραμείνει προσεκτικός στην παραγωγή πετρελαίου, σημειώνοντας ότι τα μέλη βλέπουν «αβεβαιότητα» στην παγκόσμια οικονομία ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του μπλοκ τον Δεκέμβριο, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg News.

«Το θέμα μας είναι να είμαστε προσεκτικοί», είπε ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman στο Bloomberg TV σε συνέντευξή του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής COP27 για το κλίμα στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι «το θέμα είναι να είμαστε υπεύθυνοι και να μην χάνουμε από τα μάτια μας τι απαιτεί η αγορά. "

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποφάσισαν να μειώσουν τη στοχευμένη παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Οκτώβριο, παρά την αντίθεση στις περικοπές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους.

Ο όμιλος αναμένεται να πραγματοποιήσει την επόμενη συνάντησή του στη Βιέννη στις 4 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία της Ομάδας των Επτά χωρών για περιορισμό των πωλήσεων ρωσικού πετρελαίου σε αναγκαστικά χαμηλή τιμή.

«Η Κίνα κλείνει περισσότερες πόλεις και η επιτροπή είναι ακόμα έξω» σχετικά με το αν θα τερματίσει την πολιτική της για αυστηρά lockdown για τον COVID-19, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο τον bin Salman.

"Πρόκειται για ύφεση. Βλέπω επίσης τι λένε και τι κάνουν οι κεντρικές τράπεζες", είπε, σε μια προφανή αναφορά στις κινήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια σε μια προσπάθεια συγκράτησης του πληθωρισμού.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν κατά περίπου 3% την Παρασκευή, αφού οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα, τον κορυφαίο παγκόσμιο εισαγωγέα αργού, χαλάρωσαν ορισμένους από τους βαρείς περιορισμούς του COVID-19 στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης