Ενέργεια

RWE: Στα 2,1 δισ. τα κέρδη στο 9μηνο από ΑΠΕ και trading

tags :
RWE: Στα 2,1 δισ. τα κέρδη στο 9μηνο από ΑΠΕ και trading
Η εταιρεία υποστήριξε τις προοπτικές και τον στόχο του μερίσματος για 0,90 ευρώ ανά μετοχή το 2022.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της RWE το 9μηνο του 2022, με την επέκταση των ΑΠΕ και τις ισχυρές εμπορικές επιδόσεις (trading) να συμβάλλουν καθοριστικά.

Η γερμανική εταιρεία ενέργειας, ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 2,12 δισ. ευρώ για την περίοδο, από 1,03 δισ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν στα 4,13 δισ. ευρώ από τα 2,40 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των διεθνών βασικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ενώ η γερμανική πυρηνική ενέργεια και άνθρακα, μειώθηκε.

Φυσικό αέριο

Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν σε υψηλά ρεκόρ φέτος μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επακόλουθες περικοπές στις παραδόσεις φυσικού αερίου. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για την επόμενη ημέρα ήταν κατά μέσο όρο περίπου 250 ευρώ/MWh, από λιγότερο από 70 ευρώ/MWh την ίδια περίοδο πέρυσι. Χώρες όπως η Γερμανία στράφηκαν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου και να ενισχύσουν τα επίπεδα αποθήκευσης ενόψει του χειμώνα.


Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η παραγωγή λιγνίτη της RWE στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5 TWh σε ετήσια βάση σε 37,1 TWh τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο, ενώ η συνολική ισχύς της εταιρείας άλλαξε ελάχιστα στις 115,3 TWh κατά την εννεάμηνη περίοδο. Η παγκόσμια παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε κατά 3,2 TWh σε 25,2 TWh, ενώ η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε κατά το ήμισυ σε 8,8 TWh μετά τον παροπλισμό του αντιδραστήρα Gundremmingen C των 1,3 GW στη νότια Γερμανία στα τέλη του 2021.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης