Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το εναλλακτικό ενεργειακό «βήμα» της Eni στη Μοζαμβίκη με LNG

Το εναλλακτικό ενεργειακό «βήμα» της Eni στη Μοζαμβίκη με LNG
Το Coral Sul είναι το πρώτο FLNG που λειτουργεί σε εξαιρετικά βαθιά νερά

Η Eni ετοιμάζεται να στείλει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το Coral Sul FLNG χωρητικότητας 3,4 mtpa που βρίσκεται στα ανοικτά της Μοζαμβίκης

Τον Ιούνιο, το FLNG έλαβε τις πρώτες του προμήθειες φυσικού αερίου από τη δεξαμενή Coral South στην υπεράκτια Μοζαμβίκη. Η ιταλική εταιρεία ενέργειας είχε δηλώσει προηγουμένως το FLNG θα ήταν έτοιμο να επιτύχει το πρώτο του φορτίο LNG το δεύτερο εξάμηνο του 2022, προσθέτοντας τη Μοζαμβίκη στις χώρες παραγωγής LNG.

Τα στελέχη της Eni επιβεβαίωσαν την Παρασκευή (28/10) κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της εταιρείας με τους αναλυτές για το τρίτο τρίμηνο ότι η μονάδα είχε ξεκινήσει την παραγωγή LNG. Η μονάδα FLNG που ζυγίζει περίπου 220.000 τόνους έφυγε από το ναυπηγείο Geoje της Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα στις 16 Νοεμβρίου και έφτασε στη Μοζαμβίκη στις αρχές Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Eni, το Coral Sul είναι το πρώτο FLNG που λειτουργεί σε εξαιρετικά βαθιά νερά, συνδεδεμένο με ένα υποβρύχιο σύστημα σε βάθος περίπου 2.000 μέτρων. Εκτός από αυτή τη μονάδα, η Eni εργάζεται επίσης σε έναν δεύτερο πλωτό παραγωγό LNG για την εγκατάστασή του στην υπεράκτια Μοζαμβίκη.

Μείωση των πωλήσεων LNG και αύξηση των κερδών

Όπως αναφέρεται, την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η Eni πούλησε 1,80 bcm LNG, σημειώνοντας πτώση 30% σε σύγκριση με τα 2,90 bcm την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η Eni πούλησε 7 bcm LNG, μειωμένα κατά 14% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, ο παγκόσμιος τομέας φυσικού αερίου και LNG της εταιρείας ανέφερε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 1,08 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,07 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με μόλις 50 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης