Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq, 0,7% για τον S&P και 2% για τον energy sector

93 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα με τον δείκτη Nasdaq να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο σε αυτή την πτωτική αγορά λόγω των απότομων επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 93 μονάδες, ή 0,32% στις 29,203 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,75% στις 3,612 μονάδες παρασυρόμενος από την πτώση σε μεγάλα ονόματα τεχνολογίας όπως η Microsoft
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,02% στις 616,44 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,04% στις 10,542 μονάδες στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Σεπτέμβριο του 2020, επιβαρυνμένος από την πτώση των μετοχών ημιαγωγών όπως η Nvidia και η AMD

Η πτώση ήρθε καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα πέσουν σε ύφεση το 2023 και ότι μπορεί να μην είναι απλώς μια ήπια οικονομική συρρίκνωση, όπως έχουν προβλέψει ορισμένοι οικονομολόγοι.

Η πτώση των αποθεμάτων ημιαγωγών έρχεται αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε νέους ελέγχους εξαγωγών που περιορίζουν τις αμερικανικές εταιρείες που πωλούν προηγμένους υπολογιστικούς ημιαγωγούς και σχετικό εξοπλισμό παραγωγής στην Κίνα. Οι μετοχές της τεχνολογίας έχουν επίσης πληγεί περισσότερο σε αυτό το sell - off καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια εκθέτουν τις σχετικά υψηλές αποτιμήσεις τους και αυξάνουν το κόστος κεφαλαίου τους.

Ενώ η αγορά ομολόγων είναι κλειστή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του 10ετούς ομολόγου ήταν χαμηλότερα στη διαπραγμάτευση της Δευτέρας, υποδεικνύοντας ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν την πορεία τους υψηλότερα την Τρίτη.΄ Οι τιμές των 10ετών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Δημοσίου ήταν χαμηλότερες κατά περίπου 0,6%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν τα σύννεφα οικονομικής καταιγίδας που θα μπορούσαν να προμηνύουν παγκόσμια ύφεση και να διαβρώσουν τη ζήτηση καυσίμων, έναντι δυνητικά στενότερης προσφοράς.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,05%, στα 95,91 δολάρια το βαρέλι. Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχωρούσε 1,93%, στα 90,89 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης