Ενέργεια

Χωρίς ρεύμα το νησί Μπόρνχολμ λόγω της δολιοφθοράς στον Nord Stream

Χωρίς ρεύμα το νησί Μπόρνχολμ λόγω της δολιοφθοράς στον Nord Stream

Η εταιρεία Energinet εκτιμά πως η βλάβη προέρχεται από το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που συνδέει τη νήσο αυτή των 40.000 κατοίκων με την υπόλοιπη χώρα

Γενική διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο νησί Μπόρνχολμ της Δανίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η καταγγελλόμενη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική, ανακοίνωσε σήμερα η πάροχος.

Η Energinet, η δανέζικη εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, εκτιμά πως η βλάβη προέρχεται από το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που συνδέει τη νήσο αυτή των 40.000 κατοίκων με την υπόλοιπη χώρα, αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά με βεβαιότητα τα ακριβή αίτιά της.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Μπόρνχολμ αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα το μεσημέρι χάρη στα τοπικά μέσα παραγωγής.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται δύο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό ανατολικά της νήσου τεσσάρων τεράστιων διαρροών στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία, οι οποίες προκλήθηκαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, από υποθαλάσσιες εκρήξεις και πολύ πιθανόν οφείλονται σε δολιοφθορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης