Η επένδυση των 7 δισ. δολ της RWE στις ΗΠΑ την καθιστά 4η δύναμη στις ΗΠΑ

Η επένδυση των 7 δισ. δολ της RWE στις ΗΠΑ την καθιστά 4η δύναμη στις ΗΠΑ
Η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση της RWE έχει προκαλέσει επικρίσεις εντός των τειχών της χώρας

Τεράστια προοπτική έχουν για τον Όμιλο της RWE οι ΑΠΕ, καθώς συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 6,8 δις. δολ. για τα περιουσιακά στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Consolidated Edison σε μια από τις μεγαλύτερες πράσινες συμφωνίες στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Rechargenews, η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση της RWE έχει προκαλέσει επικρίσεις εντός των τειχών της χώρας, καθώς κύριο μέλημά της θα έπρεπε να είναι οι εγχώριες δραστηριότητές της.

Η συμβολή του πολέμου στον σχεδιασμό της RWE

Mετά τα όσα έχουν συμβεί στο μέτωπο της Ουκρανίας, η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους και διέθεσε έως και 15 δισ. ευρώ (14,7 δισ. δολάρια) για επενδύσεις στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής της Growing Green, η οποία προβλέπει παγκόσμιες δαπάνες ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Markus Krebber δήλωσε: «Ο μοναδικός συνδυασμός συμπληρωματικών χαρτοφυλακίων σε χερσαία αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια και μπαταρίες δημιουργεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αγορά των ΗΠΑ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω περίπου 500 νέους συναδέλφους. Μαζί, θα σχηματίσουμε μια ισχυρή ομάδα RWE, σθεναρά δεσμευμένη να συμβάλει στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση». Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2023 με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης