Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 1 % για τον S&P, κέρδη 1,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον Nasdaq και 1 % για τον S&P, κέρδη 1,8% για τον energy sector

337 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή καθώς η έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Αύγουστο απέτυχε να αμβλύνει τους φόβους ότι η Federal Reserve θα συνέχιζε να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, οδηγώντας την οικονομία σε ύφεση.

Ο Dow Jones διέγραψε ένα κέρδος 370 μονάδων, γύρισε σε αρνητικό πρόσημο και τελικά έκλεισε με απώλεια 337 μονάδων ή 1,07% στις 31.318 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,07% στις 3,924 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,82% στις 608,58 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,31% στις 11.630 μονάδες

Οι κύριοι δείκτες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα χαμηλότερα και να κατέγραψαν την τρίτη αρνητική εβδομάδα στη σειρά. Ο Dow και ο S&P σημειώνουν πτώση 2,2% και 2,6%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κλείσει την εβδομάδα 3,6% χαμηλότερα.

«Υπάρχει ακόμα πολλή νευρικότητα σχετικά με το τι θα δούμε τους επόμενους μήνες», δήλωσε η Callie Cox, Αμερικανίδα επενδυτική αναλύτρια στο eToro. «Ναι, ο πληθωρισμός και η αγορά εργασίας επανέρχονται σε ισορροπία, αλλά με ποιο κόστος; Οι αγορές εξακολουθούν να το καταλαβαίνουν αυτό».

«Για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ο S&P 500 είναι παγιδευμένος στην επικίνδυνη ζώνη – κάτω από τους τρεις μεγάλους κινητούς μέσους όρους του», πρόσθεσε. «Αυτοί οι κινούμενοι μέσοι όροι χρησίμευαν ως όροφοι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες. Τώρα, φαίνεται να είναι ανώτατα όρια που ο δείκτης απλά δεν μπορεί να ξεπεράσει. Η διάθεση έχει σίγουρα αλλάξει. Αν και μπορεί να μην δοκιμάσουμε ξανά τα χαμηλά αυτού του sell-off ενδέχεται επίσης να μην φτάσουμε σύντομα σε νέα υψηλά».

Οι μετοχές είχαν επιβαρυνθεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας από τα επιθετικά σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve που σηματοδοτούσαν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα εξαφανιστούν σύντομα. Αυτό θέτει τους επενδυτές σε εγρήγορση για μια επανάληψη των χαμηλών του Ιουνίου, ειδικά αν γνωρίζουμε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ένας φτωχός μήνας για την αγορά.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Παρασκευή στοιχηματίζοντας ότι ο ΟΠΕΚ+ θα συζητήσει τις περικοπές της παραγωγής σε μια συνάντηση στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά οι δείκτες κατέγραφαν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους λόγω των φόβων για περιορισμούς του Covid-19 στην Κίνα και την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη. ζήτηση.
Περί τις 22:45 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 0,68% στα 92,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδιζε 0,24% στα 86,88 δολ. το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης