Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq και 2,3% για τον S&P energy sector

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq και 2,3% για τον S&P energy sector
146 μονάδες κέρδισε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη με τον Dow Jones να κινείται υψηλότερα - την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου - ανακάμπτοντας από την προηγούμενη πτώση, καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν τις δυνατότητες για υψηλότερα επιτόκια της Federal Reserve.

Ο Dow ενισχύθηκε κατά 146 μονάδες, ή 0,47% στις 31.657 μονάδες αφού υποχώρησε 290 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,30% στις 3,966 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,3% στις 597,72 μονάδες
Ο Nasdaq έχασε 0,2% στις 11,785 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow και ο S&P υποχωρούν περίπου 2%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση άνω του 3,5%.

Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου 2 ετών αυξήθηκε στο 3,516%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2007, κάποια στιγμή την Πέμπτη. Αυτό επιβάρυνε τις ευαίσθητες σε ποσοστά μετοχές ανάπτυξης, καθιστώντας τα μελλοντικά τους κέρδη λιγότερο ελκυστικά.

Οι μετοχές της Nvidia συνέβαλαν επίσης στις απώλειες, οι οποίες υποχώρησαν περισσότερο από 8% αφού ο κατασκευαστής chip είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιορίζει ορισμένες πωλήσεις στην Κίνα.

Οι κύριοι δείκτες καταγράφουν τέσσερις συνεχόμενες ημέρες απωλειών. Οι επενδυτές συζητούν εάν οι μετοχές θα αμφισβητήσουν ξανά τα χαμηλά του Ιουνίου τον Σεπτέμβριο, έναν ιστορικά φτωχό μήνα για τις αγορές, αφού στάθμισαν τα πρόσφατα σχόλια από στελέχη της Fed που δεν δείχνουν σημάδια χαλάρωσης στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς τα νέα μέτρα περιορισμού του Covid-19 στην Κίνα ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι ο υψηλός πληθωρισμός και οι αυξήσεις των επιτοκίων μειώνουν τη ζήτηση καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent έκλεισαν την ημέρα στα 92,36 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 3,4%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 3,28% στα 86,61 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης