Διεθνή

Δέσμευση Sánchez για ενεργειακή στήριξη της Γερμανίας

Δέσμευση Sánchez για ενεργειακή στήριξη της Γερμανίας
Η Ισπανία πρότεινε τη σύνδεση της αγοράς φυσικού αερίου της μέσω της Γαλλίας, αν και αναγνώρισε ότι θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί μέσω της Ιταλίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε την Τρίτη (30 Αυγούστου) ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες της Γερμανίας απέναντι στον «εκβιασμό» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ισπανός ηγέτης συναντήθηκε με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο Meseberg, κοντά στο Βερολίνο, για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η Ισπανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τον ενεργειακό εκβιασμό του Πούτιν», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.Και πρόσθεσε ότι «η Ισπανία είναι έτοιμη να προσφέρει αλληλεγγύη και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των αγαπημένων μας φίλων και αδελφών εθνών, όπως η Γερμανία».

Ο Σολτς, με τη σειρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Ισπανίας να ενσωματωθεί το σε μεγάλο βαθμό απομονωμένο δίκτυο φυσικού αερίου της Ιβηρικής Χερσονήσου στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο Σάντσεθ υπογράμμισε ότι η Ισπανία αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της ικανότητας επαναεριοποίησης της Ευρώπης, αλλά δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τους πόρους της στο έπακρο λόγω της σημερινής «συμφόρησης» του δικτύου. Η Ισπανία πρότεινε τη σύνδεση της αγοράς φυσικού αερίου της μέσω της Γαλλίας, αν και αναγνώρισε ότι θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί μέσω της Ιταλίας.

Πηγή: Euractiv.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης