Διεθνή

Τσαβούσογλου: Δεν αγοράζουμε τα F-16 εάν επιβληθούν περιορισμοί

Τσαβούσογλου: Δεν αγοράζουμε τα F-16 εάν επιβληθούν περιορισμοί

 Αντίθετος ο ΥΠΕΞ στην απόκτηση μαχητικών, αν συνοδευτεί από όρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις στο Αιγαίο

 

Η Τουρκία δεν θα αγοράσει F-16 από τις ΗΠΑ, εάν επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση τους, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Βουλή των ΗΠΑ τον Ιούλιο πρότεινε να επιτραπεί στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πουλήσει στην Τουρκία αναβαθμισμένα F-16, υπό τον όρο ότι η Άγκυρα δεν θα τα χρησιμοποιήσει για παραβιάσεις στο Αιγαίο.

«Οι τεχνικές συνομιλίες πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά δεν θα συμφωνούσαμε να αγοράσουμε ένα προϊόν με τρόπο που να μας δένει τα χέρια», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο Haber Global TV. «Γιατί να αγοράσουμε ένα προϊόν που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Αναμένουμε από την αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να εργάζεται για να πείσει το Κογκρέσο για την πώληση».

Η Τουρκία έστρεψε την εστίασή της στην αγορά F-16 για να αναβαθμίσει τον γερασμένο στόλο αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών της, αφού αποκλείστηκε από το πρόγραμμα του μαχητικού F-35, θυμίζει το Bloomberg. Αυτή η κίνηση έγινε ως απάντηση στην αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης