Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Eurobank Equities: Μυτιληναίος ΜΟΗ παραμένουν τα top picks

Eurobank Equities: Μυτιληναίος ΜΟΗ παραμένουν τα top picks

Τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα περιέπλεξαν το σκηνικό και αύξησαν τον πολιτικό κίνδυνο, κατά την άποψη της Eurobank Equities

 

Οι ελληνικές μετοχές έχουν ανακάμψει κατά 11% από τα χαμηλά του Ιουνίου, υπεραποδίδοντας ελαφρώς σε σχέση με τον Stoxx 600 (8%).

Και σύμφωνα με την Eurobank Equities, η απόδοση αυτή ενισχύθηκε από την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός κορύφωσε, ειδικά στις ΗΠΑ, εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει το ρυθμό νομισματικής σύσφιξης της Fed (ή τουλάχιστον έτσι ερμηνεύονται από ορισμένους επενδυτές).
Το short covering, οι μικρές θέσεις και οι χαμηλοί όγκοι είναι πιθανό να έχουν ενισχύσει την απόδοση, βοηθώντας το ΧΑ να διαγράψει τις απώλειες από τις αρχές του έτους, ενώ από τομεακής σκοπιάς, οι τράπεζες οδήγησαν το ράλι, καταγράφοντας κέρδη 16% από τα μέσα Ιουνίου (ξεπέρασαν και τις επιδόσεις των τραπεζών της ΕΕ κατά 14%).
Σύμφωνα μάλιστα με την Eurobank Equities, αυτή η απόδοση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου οφείλεται στις εξαιρετικά χαμηλές αποτιμήσεις και τα σταθερά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που συνοδεύονται από αναβαθμίσεις guidance.

Τι να κάνουμε τώρα;

"Μείνετε αμυντικοί, αφαιρέστε μερικές μάρκες από το τραπέζι".
Αυτή είναι η συμβουλή της Eurobank Equities, παρά το γεγονός ότι έχουν πράγματι εμφανιστεί σημάδια κορύφωσης του πληθωρισμού.
Πέραν αυτού, τα θεμελιώδη μακροοικονομικά στοιχεία είναι πιθανό να επιδεινωθούν το 4ο τρίμηνο του 2022 και το 1ο τρίμηνο του 2023, ειδικά δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις ροές αερίου.
Μέχρι τότε, εάν ο πληθωρισμός αποδειχτεί επίμονος, η αγορά θα παραμείνει επιρρεπής σε διακυμάνσεις στην αντίληψη του κινδύνου που προκύπτουν από τις εκπλήξεις της Fed/ΕΚΤ.
Σε αυτή τη βάση, η Eurobank Equities αναμένει μια νέα επιδείνωση στο κλίμα και εμμένει στην άποψή της ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επωφεληθούν από το πρόσφατο ράλι περιορίζοντας την έκθεσή τους.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης