Ενέργεια

Πετρέλαιο - Στα 97,5 δολ. το βαρέλι κινείται το Brent, στα 91,6 δολ. το αργό

Πετρέλαιο - Στα 97,5 δολ. το βαρέλι κινείται το Brent, στα 91,6 δολ. το αργό

Ο ΟΠΕΚ+ έχει επιλογές για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών -δήλωσε ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας

 

Aνάκαμψη της τιμής του πετρελαίου στα 97,5 δολ για το brent και 91,6 δολ. για το crude σήμερα (23/8).

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ έχει τη δέσμευση, την ευελιξία και τα μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής ανά πάσα στιγμή και με διαφορετικές μορφές, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Το αν η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ή του ΟΠΕΚ+ μετά τον Σεπτέμβριο είναι δικαιολογημένη, είναι συζητήσιμο», δήλωσε ο Tamas Varga, χρηματιστής της PVM. «Παρά την πρόσφατη αδυναμία που προκλήθηκε από τον πληθωρισμό, η αγορά πετρελαίου φαινόταν να έχει βρει πάτο τον τελευταίο καιρό» συμπλήρωσε.

Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε στα ύψη το 2022, πλησιάζοντας τον Μάρτιο στο υψηλό όλων των εποχών των 147 δολαρίων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ενέτεινε τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό. Η ανησυχία για μια παγκόσμια ύφεση, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η ασθενέστερη ζήτηση έχουν επηρεάσει έκτοτε τις τιμές.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η προοπτική μιας πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων που θα επιτρέψει στο Ιράν να ενισχύσει τις εξαγωγές πετρελαίου. Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα (22/8) ότι το Ιράν έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις κύριες απαιτήσεις του για την αναβίωση μιας συμφωνίας.

Τέλος, ενώ η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Brent έχει υποχωρήσει απότομα από τα υψηλά του τρέχοντος έτους, η δομή της αγοράς και οι διαφορές τιμών στην αγορά φυσικού πετρελαίου εξακολουθούν να υποδηλώνουν στενότητα προσφοράς.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης