Τελευταία Νέα

BP: H Lightsource επεκτείνεται στην Αυστραλία με δύο νέα έργα

BP: H Lightsource επεκτείνεται στην Αυστραλία με δύο νέα έργα
Στα 560 εκατ. δολάρια το ύψος της νέας συμφωνίας

Η εταιρεία ανάπτυξης ηλιακών φωτοβολταϊκών Lightsource bp πρόκειται να κλείσει συμφωνία αργότερα φέτος σε δύο νέα ηλιακά πάρκα στην Αυστραλία για συνολικό κόστος 800 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (560 εκατ. δολάρια), ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία που ανήκει κατά το ήμισυ στην BP.

Το έργο Wellington North στη Νέα Νότια Ουαλία και το μικρότερο έργο Wunghnu στη Βικτώρια, θα έδιναν πέντε projects σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, με συνδυασμένη ισχύ άνω του 1 γιγαβάτ (GW), ανέφερε η Lightsource bp.

Αυτό θα καταστήσει την εταιρεία τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλιακής ενέργειας της Αυστραλίας από άποψη χωρητικότητας,σημείωσε .

Η νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Αυστραλίας επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 43% από τα επίπεδα του 2005 και να έχει το 82% της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

«Βλέπουμε την επιτάχυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να συμβαίνει πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», δήλωσε ο Adam Pegg, διευθύνων σύμβουλος της Lightsource bp Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Η Αυστραλία αναμένεται να έχει «σημαντική συμβολή» στον παγκόσμιο στόχο της εταιρείας για 25 GW ηλιακής ενέργειας έως το 2025, είπε ο Pegg.

«Οι προοπτικές για την ηλιακή ενέργεια στην Αυστραλία και την περιοχή είναι απίστευτα ισχυρές, με αυξανόμενη πολιτική υποστήριξη, μεγαλύτερη βεβαιότητα των επενδυτών και κεφάλαιο που θέλει να συμμετάσχει στον τομέα», είπε.

Για να βοηθήσει στη στήριξη των νέων έργων ηλιακής ενέργειας, η Lightsource bp έχει υπογράψει συμφωνίες αγοράς ενέργειας με την Engie SA, την Orica Ltd και τη Mars Australia.

Η Orica, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βιομηχανικών εκρηκτικών στον κόσμο, δήλωσε ότι με τη συμφωνία ηλιακής ενέργειας του Wellington North, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελούν περίπου το 30% της παγκόσμιας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, στα μισά του δρόμου προς τον στόχο του 2030 να προμηθεύεται το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης