Παρενέργειες

Hochtsein: Στόχος η μείωση της ζήτησης πετρελαίου - Ήμουν στην Ευρώπη σε κράτη - συμμάχους

Hochtsein: Στόχος η μείωση της ζήτησης πετρελαίου - Ήμουν στην Ευρώπη σε κράτη - συμμάχους
Aπό εδώ τον έφερνε, από εκεί τον έφερνε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής του Bloomberg Jonathan Ferro τον Amos Hochstein, ενεργιακός σύμβουλος του Biden, για το την μικρή αύξηση της παραγωγής που έκανε ο ΟΠΕΚ, την μικρότερη στην ιστορία.
Ο Ferro χρησιμοποίησε και το expression slack face αλλά ο Hochstein, του απάντησε ότι οι  τιμές έπεσαν κατά 1 δολάριο το γαλλόνι (στις ΗΠΑ) ενώ τις τελευταίες 6 εβδομάδες οι τιμές του crude έπεσαν από τα 120 δολ στα 95.
Σε ερώτηση στο τι περιμένει από τον ΟΠΕΚ, απάντησε να συνεχίσει ο ΟΠΕΚ να ανεβάζει την παραγωγή, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος Biden ούδέποτε συζήτησε με τους Σαουδάραβες για ποσότητες.

Ο ίδιος είπε ότι στόχος είναι η μείωση της ζήτησης πετρελαίου, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της ενεργιακής μετάβασης με την ζήτηση για ενέργεια να ανεβαίνει στο συνολό της.
Αναφέρθηκε στις αμερικανικές εταιρίες που μπορούν να επενδύουν τα υπερκέρδη για την αύξηση της παραγωγής και σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην Ευρώπη, όπου είχε επαφές και συνεργασίες με κράτη - συμμάχους, ποιούς εννοούσε άραγε; Τέλος σημείωσε ότι οι Ρώσοι πουλάνε σε discount το δικό τους πετρέλαιο, αλλά και ότι η άνοδος των τιμών οφείλεται στον πόλεμο.

Σε πτώση το πετρέλαιο -3,4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης