Ενέργεια

Η απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα πηγαίνει στην... Ουάσιγκτον

Η απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα πηγαίνει στην... Ουάσιγκτον

Η νέα στρατηγική του Carbon Business Council

 

Η Ουάσιγκτον, DC, γίνεται γρήγορα κόμβος δράσης για την αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα. Την Τρίτη, το Carbon Business Council ανακοίνωσε την άφιξή του. Ο όμιλος περισσότερων από 40 εταιρειών δημιουργεί καταστήματα στην πρωτεύουσα της χώρας σε μια προσπάθεια να δώσει σε μικρότερες νεοφυείς επιχειρήσεις CDR μόχλευση στις πολιτικές που θα μπορούσαν να ελέγξουν τη μοίρα τους.

Ο όμιλος περιλαμβάνει εταιρείες στα αρχικά τους στάδια και ορισμένες που έχουν λάβει χρηματοδότηση της σειράς D, σύμφωνα με δηλώσεις στο Protocol του Ben Rubin, εκτελεστικού διευθυντή και συνιδρυτή .
Είναι επίσης τεχνολογικά ουδέτερο, με εταιρείες που αφαιρούν και χρησιμοποιούν άνθρακα με μια σειρά τεχνικών.

Η μετάβαση στην Ουάσιγκτον είναι μια έξυπνη στρατηγική για το CDR. Η βιομηχανία τεχνολογίας έχει δεσμεύσει μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω της Frontier και της First Movers Coalition σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια αγορά για το CDR. Όμως, η τεχνολογική καινοτομία και τα κεφάλαι δεν επαρκούν για να κλιμακώσουν μια βιομηχανία που αυτή τη στιγμή αντλεί χιλιάδες τόνους άνθρακα από τον αέρα ετησίως σε μια βιομηχανία που παγιδεύει με ασφάλεια 1 δισεκατομμύριο τόνους ή περισσότερους ετησίως.

Καθοριστικής σημασίας πολιτικές

Οι πολιτικές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του κλάδου καθώς και τα ομοσπονδιακά κεφάλαια έρευνας και προμηθειών θα είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για τη μείωση του κόστους στο όριο των 100 $ ανά τόνο για να γίνει το CDR κάπως προσιτό.
Το Carbon Business Council δίνει στις μικρότερες εταιρείες την ευκαιρία να υποστηρίξουν ακριβώς αυτά τα πράγματα. «Μόνοι μας, είναι εύκολο να χάσουμε, αλλά είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τη συνεργασία μας», είπε ο Jonas Lee, CCO του CarbonCapture, μέλος του συνασπισμού.

Η ήδη υπάρχουσα έκπτωση φόρου 45 Q για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα έχει λάβει υποστήριξη και από τις δύο πλευρές της Γερουσίας. Ο Rubin είπε ότι η προσαρμογή της έκπτωσης φόρου για να «επιτρέψει σε περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν και να συμμετάσχουν σε αυτό» θα μπορούσε να είναι ένας τομέας όπου το συμβούλιο θέλει να καταβάλει κάποια προσπάθεια.
Το συμβούλιο έχει ήδη υποστηρίξει τον λεγόμενο νόμο CREST, ένα δικομματικό νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι γερουσιαστές Σούζαν Κόλινς και Μαρία Κάντουελ που θα δώσει ώθηση για περισσότερη ομοσπονδιακή έρευνα και θα επένδυε περισσότερα χρήματα σε διάφορους τύπους αφαίρεσης άνθρακα.

Το Υπουργείο Ενέργειας συγκεντρώνει επίσης 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φροντίδα των κόμβων άμεσης σύλληψης αέρα του δικομματικού νόμου για τις υποδομές.
Το συμβούλιο θέλει επίσης τα μέλη να αφαιρέσουν τον άνθρακα, υπεύθυνα. Είναι εύκολο να προσηλωθείτε στη λαμπερή τεχνολογία και τα μετρητά VC που ρέουν στο CDR. Αλλά υπάρχει και μια ηθική πτυχή στον κλάδο, κάτι που το συμβούλιο θέλει να θέσει στο επίκεντρο.
«Η διαχείριση του άνθρακα είναι αρκετά σημαντική και κρίσιμη», είπε ο Rubin, για να δικαιολογήσει μια υπόσχεση όπως ο όρκος του Ιπποκράτη. Και έτσι το συμβούλιο έχει αυτό που ονομάζει Όρκο για την αποκατάσταση της Γης.
Ο όρκος επικεντρώνεται στην ηθική ανάπτυξη του CDR και στην υποστήριξη των μειώσεων εκπομπών, επειδή ο ευκολότερος τόνος ρύπανσης άνθρακα για καθαρισμό είναι αυτός που δεν εκπέμπεται εξαρχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης