Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,81% για τον Nasdaq και 0,84% για τον S&P, άνοδος 1,9% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,81% για τον Nasdaq και 0,84% για τον S&P, άνοδος 1,9% για τον energy sector

216 μονάδες έχασε ο Dow

 

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να χάνει κέρδη άνω των 350 μονάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση.


Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 216 μονάδων ή 0,69% στις 31,071 μονάδες. Αυτές οι κινήσεις ακολούθησαν μια έκθεση του Bloomberg που ανέφερε ότι η Apple σχεδιάζει να επιβραδύνει τις προσλήψεις και τις δαπάνες για ανάπτυξη το επόμενο έτος.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,84% στις 3,830 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,96% στις 534,56 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,81% στις 11,360 μονάδες.

Μια ισχυρή έκθεση κερδών από την Goldman Sachs αρχικά ενίσχυσε τις μετοχές, μετά από μικτά αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από την JPMorgan Chase και τη Morgan Stanley, αν και ορισμένοι στη Wall Street προειδοποίησαν τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που αναμένεται να είναι ασταθής.

«Προβλέπουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει αυξημένη καθώς η αγορά εναλλάσσεται μεταξύ του κινδύνου ύφεσης τιμών και των πιθανοτήτων ήπιας προσγείωσης », δήλωσε ο Scott Chronert της Citi.

Τη Δευτέρα, η Goldman Sachs δημοσίευσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ακόμη και όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος David Solomon ο πληθωρισμός είναι «βαθιά εδραιωμένος» στην οικονομία. Οι μετοχές σημείωσαν πτώση 2%.

Τα ισχυρά αποτελέσματα από τις εργασίες σταθερού εισοδήματός της βοήθησαν την Goldman Sachs να αντισταθμίσει την πτώση των εσόδων της επενδυτικής τραπεζικής. Οι traders ομολόγων στην τράπεζα δημιούργησαν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα μετά από μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα σε επιτόκια, εμπορεύματα και νομίσματα.

Η Bank of America ανέφερε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τις μετοχές να σημειώνουν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα. Η IBM θα δημοσιεύσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο του κουδουνιού.

Άλλες μεγάλες εταιρείες που πρόκειται να ανακοινώσουν κέρδη αυτή την εβδομάδα είναι οι Johnson & Johnson, Netflix, Lockheed Martin, Tesla, United Airlines, Union Pacific και Verizon.
Προσδοκίες κερδών

Παρά τους αυξανόμενους φόβους ύφεσης, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 4,2% σε ετήσια βάση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις αναλυτών που συγκεντρώθηκαν από το FactSet.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης