Ενέργεια

RIA: Η Ρωσία εξετάζει τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας και μετά το 2024

RIA: Η Ρωσία εξετάζει τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας και μετά το 2024
Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες

Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας πέρα από την τρέχουσα συμφωνία της που λήγει το 2024, μεταδίδει το Reuters.

Αυτό βέβαια θα γίνει, εφόσον οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να θέλουν ρωσικό αέριο και το εθνικό σύστημα διαμετακόμισης της Ουκρανίας λειτουργεί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, που επικαλέστηκε πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών.


Η σημασία της είδησης

Το ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου με βάση τις πληροφορίες του ΥΠΕΞ της χώρας του ερμηνεύει και την πρόθεση των Ρώσων να μην διακόψουν ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μακροπρόθεσμα.Η σημασία της γνωστοποίησης αυτής της πρόθεσης έγκειται στο ότι έρχεται να ρίξει φως σε ένα θολό τοπίο που επικρατεί, όσον αφορά τη τύχη του Nord Stream 1 μετά τις 21 Ιουλίου.

Τα TTF παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και πιο συγκεκριμένα στα 177 ευρώ/MWh, ενώ συνεχίζονται παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της γερμανικής και της ρωσικής πλευράς, με στόχο την έλευση της τουρμπίνας που έχει επισκευαστεί από τη μονάδα της Siemens στον Καναδά.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς θα φανεί και κατά πόσο η ρωσική πλευρά μπορεί να εισέλθει σε μια διαδικασία εμπάργκο του αερίου προς την Ευρώπη σε οικονομικό επίπεδο. Και αυτό γιατί, ο κεντρικός στόχος μετά την καμπή του πολέμου θα είναι για τους Ρώσους η άρση των κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης