Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το «παρών» της Total σε φωτοβολταϊκό πάρκο 500 MW στη Λιβύη

Το «παρών» της Total σε φωτοβολταϊκό πάρκο 500 MW στη Λιβύη
Η Λιβύη διαθέτει μόνο 6 MW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος

Την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου συνολικής ισχύος 500 MW σχεδιάζει η ρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας της Λιβύης, Gecol στην Sadada, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σε συνεργασία με τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό TotalEnergies, σύμφωνα με το PV-Magazine.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί σήμερα περίπου 9 GW παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων 16 μονάδων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Από την πλευρά τους, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% περίπου της συνολικής παροχής ενέργειας. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Λιβύη διαθέτει μόνο 6 MW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος.

Οι στόχοι της λιβυκής κυβέρνησης

Σχετικά με τις ΑΠΕ, η  κυβέρνηση της Λιβύης έχει θέσει στόχους για 300 MW φωτοβολταϊκών μέχρι το 2020 και 450 MW μέχρι το 2025. Πρόσφατη μελέτη του εργαστηρίου Μπέρκλεϊ του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, με τίτλο "Strategic siting and regional grid interconnections key to low-carbon futures in African countries", έδειξε ότι η Λιβύη και άλλες αφρικανικές χώρες θα πρέπει να θέσουν σε προτεραιότητα τα ηλιακά projects, καθώς υπάρχουν μεγάλα και σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης