Ενέργεια

Naftogaz: Εισαγωγή LNG και πράσινου υδρογόνου από τον Καναδά

Naftogaz: Εισαγωγή LNG και πράσινου υδρογόνου από τον Καναδά
Σύμφωνα με τη Symbio, τα έργα της θα πρέπει να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2027.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftogaz συμφώνησε να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και πράσινο υδρογόνο από την καναδική επαρχία του Κεμπέκ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την Symbio Infrastructure.

Στο εν λόγω μνημόνιο, ζητείται από τη Symbio να πραγματοποιεί παραδόσεις σε τερματικό σταθμό εισαγωγών σε μια από κοινού συμφωνημένη ευρωπαϊκή χώρα διαμετακόμισης. Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε τον όγκο που συμφωνήθηκε να αγοραστεί.

Οι ενεργειακές δεσμεύσεις της Symbio

Η Symbio δηλώνει ότι θα προμηθεύει «το χαμηλότερο σε εκπομπές άνθρακα LNG παγκοσμίως», το οποίο παράγει σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν με υδροηλεκτρική ενέργεια. Η θυγατρική της εταιρείας GNL Quebec αναπτύσσει επί του παρόντος την εγκατάσταση εξαγωγής LNG ουδέτερου άνθρακα Energie Saguenay στο Κεμπέκ. Σύμφωνα με τη Symbio, τα έργα της θα πρέπει να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2027.

«Αυτή η συμφωνία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Ουκρανίας για μετάβαση σε ποικίλες προμήθειες ενέργειας από όλο τον κόσμο, την οποία ξεκινήσαμε στα τέλη του 2014, όταν σταματήσαμε την άμεση εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Naftogaz, Yuriy Vitrenko.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης