Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,7% για τον Nasdaq, 2,3% για τον S&P και τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,7% για τον Nasdaq, 2,3% για τον S&P και τον energy sector
639 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην οικονομία ενόψει της βασικής έκθεσης για τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones υποχώρησε 639 μονάδες ή 1,94% στις 32,271 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,38% στις 4,017 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,3% στις 682,40 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,75% στις 11,754 μονάδες.

Οι μετοχές των καζίνο είχαν τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, με το Las Vegas Sands να υποχωρεί 4,5% και την Caesars Entertainment να χάνει2,9%. Οι μετοχές τεχνολογίας έχασαν τα πρόσφατα κέρδη παρασύροντας τον Nasdaq, με την Pinduoduo να βυθίζεται περισσότερο από 10,3%.
Η Meta Platforms υποχώρησε 4% και ηAmazon σημείωσε πτώση 2,3%. Η Boeing είχε τη χειρότερη επίδοση στον Dow, με πτώση άνω του 3%.

Οι επενδυτές αξιολογούν την οικονομία των ΗΠΑ, με μια βασική έκθεση για τον πληθωρισμό που αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή. Η Federal Reserve άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

Οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας και οι συνεχιζόμενες διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού διατήρησαν τον πληθωρισμό επίμονα υψηλό τους τελευταίους μήνες, ενώ ορισμένα οικονομικά στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ελαφρά την Πέμπτη, αλλά το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate εξακολουθούσε να διατηρείται πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι.
Οι αιτήσεις για ανεργία αυξήθηκαν σε 229.000 την περασμένη εβδομάδα, χειρότερα από τα αναμενόμενα 210.000.

Από τη θετική πλευρά, η Tesla σημείωσε άνοδο περισσότερο από 1% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την UBS με σύσταση "αγορά". Η εταιρεία είπε επίσης ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερο από 50% από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης