Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P, άνοδος 0,1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P, άνοδος 0,1% για τον energy sector

269 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές έστρέψαν την προσοχή τους στην αγορά ομολόγων και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο Dow Jones υποχώρησε 269 μονάδες ή 0,81% στις 32,910 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,08% στις 4,115 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,16% στις 698,47 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,73% στις 12,086 μονάδες.

H Credit Suisse εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενη αυστηρότερη νομισματική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Target, η οποία εξέδωσε τη δική της προειδοποίηση την Τρίτη, υποβαθμίστηκε σε "ουδέτερη" από "αγορά" από την Bank of America. Η Intel υποχώρησε περισσότερο από 5% μετά την προειδοποίηση της διοίκησης για αποδυνάμωση της ζήτησης για ημιαγωγούς.

Εν τω μεταξύ, το GDPNow της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα δείχνει τώρα ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,9% για το δεύτερο τρίμηνο, από 1,3% την περασμένη εβδομάδα. Η ζήτηση στεγαστικών δανείων έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Mortgage Bankers Association.

Καθώς η Fed συνεχίζει να σφίγγει τους νομισματικούς όρους, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις μετοχές, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian στο CNBC.

Η αγορά ομολόγων επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα την Τετάρτη, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 3%.

Η Robinhood υποχώρησαν περισσότερο από 4% αφού ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler εξήγησε πιθανές αλλαγές κανόνων σχετικά με την εκτέλεση των συναλλαγών, όπως η πιθανή απαίτηση δρομολόγησης εντολών λιανικής σε δημοπρασίες. Η Moderna σημείωσε άνοδο 2,3% αφού το τροποποιημένο ενισχυτικό της Covid-19 έδειξε ισχυρότερη ανταπόκριση στις νέες παραλλαγές.

Η Campbell Soup κινήθηκε υψηλότερα κατά περίπου 2,3% μετά από ισχυρότερα του αναμενόμενου τριμηνιαία αποτελέσματα.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στην ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Παρασκευής για τον Μάιο. Πολλοί πιστεύουν ότι η εκτύπωση θα είναι κρίσιμη για την πορεία της πολιτικής της Fed και για το αν η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης