Στόχος της Γερμανίας τα 115 GW ως το 2030 - Focus στα αιολικά

Στόχος της Γερμανίας τα 115 GW ως το 2030 - Focus στα αιολικά
Ο αριθμός των αδειών κατασκευής νέων χερσαίων ανεμογεννητριών μειώθηκε κατά 14% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 2021

H χρήση των ρωσικών ορυκτών καυσίμων χρειάζεται δραστική μείωση και η Γερμανία είναι ήδη σε αυτό το μονοπάτι, δίνοντας προτεραιότητα στις ΑΠΕ και ειδικότερα στην επιτάχυνση της επέκτασης της αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters.

Στο πλαίσιο αυτό , το υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος της Γερμανίας ετοιμάζει μια δέσμη μέτρων, με το νέο ενεργειακό νομοσχέδιο να επιβάλλει δεσμευτικούς στόχους έκτασης για την επέκταση της χερσαίας αιολικής ενέργειας στα ομόσπονδα κρατίδια. Επίσης, θα ανοίξει περιοχές προστασίας του τοπίου για την αιολική ενέργεια για τις ανάγκες κάθε κρατιδίου.

Ο στόχος της Γερμανίας

Μέχρι το 2030, η Γερμανία στοχεύει καλύψει το 80% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και την αύξηση της συνολικής ισχύος των χερσαίων αιολικών σε 115 GW.

Τέλος, ο αριθμός των αδειών κατασκευής νέων χερσαίων ανεμογεννητριών μειώθηκε κατά 14% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 2021, με την Ένωση Αιολικής Ενέργειας της Γερμανίας να δηλώνει ότι τα νότια κρατίδια, όπως η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη, θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης