Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,9% για Nasdaq και S&P - Κέρδη 3,1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,9% για Nasdaq και S&P - Κέρδη 3,1% για  τον energy sector

264 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη ακόμη και μετά την προειδοποίηση της Target για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου, τα οποία άσκησαν πίεση στον ευρύτερο τομέα λιανικής.


Ο Dow Jones κέρδισε 264 μονάδες ή 0,80% στις 33,179 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,95% στις 4,160 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 3,14% στις 696,95 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,94% στις 12,175 μονάδες

Οι δείκτες άνοιξαν σταθερά χαμηλότερα, αλλά περιόρισαν αυτές τις απώλειες και γύρισαν σε θετικό έδαφος καθώς προχωρούσε η ημέρα.
Τα κέρδη για τους μέσους όρους προήλθαν παρά την αδυναμία των μετοχών λιανικής.

Η Target υποχώρησε περίπου 3% αφού ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του πλεονάζοντος αποθέματος, αν και η μετοχή μείωσε τις απώλειές της καθώς προχωρούσε η συνεδρίαση. Η εταιρεία είπε ότι θα εφαρμόσει πρόσθετες επισημάνσεις στα προϊόντα και θα ακυρώσει ορισμένες παραγγελίες. Η Target μείωσε επίσης την πρόβλεψη για τα λειτουργικά περιθώρια το τρίμηνο. Η Walmart ακολούθησε την Target με πτώση 2,2%.

Οι μεγάλοι λιανοπωλητές έχουν ανακοινώσει μεικτά αποτελέσματα και προοπτικές τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχύοντας την αστάθεια της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν οι ανακοινώσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας πιθανής ύφεσης ή μιας ταχείας αλλαγής στις καταναλωτικές δαπάνες που έθεσε ορισμένες εταιρείες σε επιφυλακή από την πλευρά των αποθεμάτων.

Η ενέργεια ήταν ένας από τους τομείς με κορυφαίες επιδόσεις την Τρίτη, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κυμαίνονταν κοντά στα 120 δολάρια το βαρέλι. Η Exxon εκτινάχθηκε περισσότερο από 3%, μετά από αναβάθμιση από το Evercore ISI, που ανέβασε την τιμή - στόχο πάνω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από το 2014. Οι Phillips 66 και Chevron κέρδισαν 2,7% και 1,6%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περισσότερο από 1%, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα. Η Kohl's κέρδισε σχεδόν 9% αφού ο λιανοπωλητής είπε ότι βρισκόταν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Franchise σχετικά με μια πιθανή εξαγορά.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης